Τέμπη: συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι 

Τέμπη: συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι

Ανάμεσα στους τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη είναι και ο 20χρονος φοιτητής Γεράσιμος Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού. Ο νεαρός, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έχει ακόμη δύσκολο δρόμο να αντιμετωπίσει, σύμφωνα με το magnesianews.gr και τη γιατρό και θεία του παιδιού, Ελένη Γεωργιάδου.

Μάλιστα η ίδια διέψευσε την είδηση που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ότι ο 20χρονος ''κερδίζει τη μάχη'', με ανάρτησή της στα social media:

«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό μας και προσεύχονται μαζί μας για τη Ζωή του Γεράσιμου και των υπολοίπων διασωληνωμένων παιδιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το κανάλι του AΝΤ1, διέδωσε ψευδείς ειδήσεις για την πορεία του παιδιού, αλλά οι ευχές όλων μας είναι να βγει αληθινό αυτό το ψεύδος και να αναρρώσει γρήγορα το παιδί μας. Μείνετε κοντά μας με τις ευχές σας ,την αγάπη σας και την προσευχή σας.

Έχουμε πολύ δύσκολο και ανηφορικό δρόμο μπροστά μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΜΕΘ κλινικών δίνουν αγώνα καθημερινό και ηρωικό για να κρατήσουν όλους τους ανθρώπους μας στη ζωή και τους είμαστε ευγνώμονες .

Με εκτίμηση σε όλους σας …

Η Γιατρός και θεία του Γεράσιμου, Ελένη Γεωργιάδου».

Τα λόγια του πατέρα του που μίλαγαν για καλυτέρευση της κατάστασης 

Ωστόσο νωρίτερα, ο ant1 είχε μεταδώσει πως ο 20χρονος φαίνεται να κερδίζει τη μάχη με τη ζωή, ενώ ο πατέρας του (πάντα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1) δήλωσε στο κανάλι τα εξής: 

«Ελπίζουμε σήμερα ή αύριο να ξεκινήσει η διαδικασία να αποσωληνωθεί. Να ξυπνήσει, να είναι γερός, να μην θυμάται πολλά πράγματα... Έχουμε δρόμο πάντως, δεν σταματάμε... τι θα χρειαστεί από πλαστικές, από τέτοια, από αυτά, έχουμε... Αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι σιγά - σιγά θα μπορέσει να επανέλθει», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 20χρονου Γεράσιμου.

Ο 20χρονος κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο προσκούοντας στο έδαφος έξω από το βαγόνι γλιτώνοντας έτσι την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε και τύλιξε όλο το βαγόνι με αποτέλεσμα τον θάνατο όλων των επιβατών. Ο Γεράσιμος ήταν ο μόνος που γλίτωσε τον μαρτυρικό θάνατο. Όμως, η πτώση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα και μπορεί να γλίτωσε τον κίνδυνο για την ζωή του, ωστόσο τώρα ξεκινάει ο Γολγοθάς της αποκατάστασης.

«Τουλάχιστον αισθανόμαστε τυχεροί που τον έχουμε και θα δούμε στην πορεία τι θα αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε. Τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα άλλο σοβαρό. Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι κάποιος, και βλέποντας ανθρώπους άλλους που έχουνε χάσει τα παιδιά τους, (είμαστε) αρκετά καλύτερα από αυτούς» ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου.

Πηγή: thetoc.ge και protothema.gr

v