Ο γιος μου προτιμά τον πατέρα του. Έκανα κάτι λάθος;

Ο γιος μου προτιμά τον πατέρα του. Έκανα κάτι λάθος;
Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι 12 μηνών και δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια στον πατέρα του. Όταν ήταν περίπου 6,5 μηνών χρειάστηκε να μπω στο νοσοκομείο και έλειψα για 10 μέρες. Έως τότε είχε σε εμένα αδυναμία και δεν με έχανε ποτέ από τα μάτια του. Από την ώρα που γύρισα από το νοσοκομείο έκανε στροφή στον πατέρα του και μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει αλλάξει. Θα ήθελα να μου πείτε γιατί συνέβη αυτό, γιατί στεναχωριέμαι πάρα πολύ, και αν πρέπει να αλλάξω κάτι στη συμπεριφορά μου.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάνατε κάτι πολύ καλό που όχι απλώς δεν χρειάζεται να το αλλάξετε, αντιθέτως έχετε να το χαρείτε και να το ενισχύσετε!

Για το υπέροχο μωρό σας είστε εξαιρετικά σημαντικοί και οι δύο γονείς. «Αδυναμίες» δεν υπάρχουν. Είναι ο τρόπος που οι γονείς ερμηνεύουν κάποιες κινήσεις του μωρού τους. Στην πραγματικότητα είναι υπέροχο που το μωρό σας νιώθει ασφάλεια να απευθυνθεί και στους δύο γονείς του, να πάρει φροντίδα, να αγαπηθεί, να παρηγορηθεί στην αγκαλιά του διαθέσιμου γονέα. Είναι τόσο σπουδαίο αυτό που έχετε καταφέρει που έχετε να το χαρείτε και να το πολλαπλασιάσετε!

Επιλέξατε τον σύντροφο σας για πατέρα του παιδιού σας! Είναι τόσο όμορφο που κάνατε καλή επιλογή και το μωρό σας μπορεί επίσης να εμπιστευτεί και να απολαύσει και αυτήν τη σχέση. 

Μέρα με την ημέρα το μωρό σας αλλάζει. Η αντίληψη του για τον κόσμο είναι διαφορετική. Οι ικανότητές του αλλάζουν, οι ανάγκες του αλλάζουν. Για να είστε κοντά ταιριάζει η αλλαγή αυτή να επιτρέπετε να σας επηρεάζει και εσάς. 

Η σχέση με τον σύντροφό σας σε αυτήν τη φάση που είστε νέοι γονείς, χρειάζεται επίσης εντατική φροντίδα. Έχετε πολλά νέα δεδομένα να εμπεριέξετε. Έχετε πολλούς καλούς λόγους για να αλλάξετε! Μη χάνετε από τις δυνατότητές σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v