«Είσαι καλή μαμά»: τα λόγια που όλες έχουμε ανάγκη να ακούμε πού και πού

«Είσαι καλή μαμά»: τα λόγια που όλες έχουμε ανάγκη να ακούμε πού και πού

Η μητρότητα είναι δύσκολη και απαιτητική και γι' αυτό όλες μας έχουμε ανάγκη από υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά λόγια. Aυτή η μαμά γράφει ότι 3 απλές λεξούλες μπορούν να γίνουν το καλύτερο φάρμακο για την κούραση και να διώξουν κάθε αμφιβολία και εμείς συμφωνούμε μαζί της.

«Για μια μαμά, μια κουβέντα του στιλ ''είσαι καλή μητέρα'' είναι φάρμακο για την κουρασμένη της καρδιά. 

Τρεις απλές λεξούλες ήταν το μόνο που χρειαζόμουν να ακούσω. Ήθελα κάποιος να αναγνωρίσει την προσπάθεια που κάνω καθημερινά. Είχα ανάγκη κάποιος να με συγχαρεί για όλα αυτά που κάνω και να σταματήσει αυτή τη φωνούλα που μου λέει ότι δεν είμαι αρκετή.

Το να είσαι μαμά είναι εξαντλητικό. Είναι απαιτητικό. Είναι ατελείωτο.

Δεν είναι πάντα ικανοποιητικό. Δεν είναι πάντα όμορφοκαι σχεδόν ποτέ δεν είναι ξεκούραστο...

Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνεις τη μητρότητα αλλά ότι χρειάζεσαι υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Το φάρμακο που χρειαζόταν η καρδιά μου το χορήγησε η ίδια μου η μητέρα. Έχει υπάρξει εδώ που βρίσκομαι εγώ. Ξέρει... Όταν μου είπε ότι είμαι καλή μαμά συνειδητοποίησα πόσο πολύ είχα ανάγκη να το ακούσω και πόσο σημαντικό ήταν ότι μου το έλεγε μια τόσο καλή μητέρα.

Σκέφτηκα όμως και κάτι ακόμα...

Οι πραγματικά καλές μητέρες είναι εκείνες που δεν αισθάνονται ποτέ αρκετά καλές. Αναγνωρίζουν τις ελλείψεις τους και δίνουν κάθε μέρα όλο τους το είναι για τα παιδιά τους. 

Θαυμάζουν τον τρόπο με τον οποίο μια μαμά μιλάει στα παιδιά της. Τον τρόπο που αλληλεπιδρά με τον γιο της. Τον τρόπο που εμπνέει αυτοπεποίθηση στην κόρη της. Την υπομονή και τη δημιουργικότητα που διαθέτει.

Συγκρίνουμε η μία την άλλη επειδή θέλουμε να γίνουμε καλύτερες. Δεν είναι σωστό, αλλά βγάζει νόημα.

Ωστόσο, αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι να ακούμε μία στο τόσο τα λόγια ''είσαι καλή μαμα'' από άλλες μαμάδες. Γιατί;

Επειδή χρειαζόμαστε η μία την άλλη.»

Πηγή: herviewfromhome.com

v