«Παρακαλάς να κοιμηθεί το μωρό σου για να ησυχάσεις κι όταν το παίρνει επιτέλους ο ύπνος, σου λείπει!»

«Παρακαλάς να κοιμηθεί το μωρό σου για να ησυχάσεις κι όταν το παίρνει επιτέλους ο ύπνος, σου λείπει!»

Η μητρότητα είναι πολλά συναισθήματα μαζί, όλα έντονα αλλά και αντιφατικά μεταξύ τους! Από τη μία σε κάνει να αγχώνεσαι μονίμως για τα παιδιά σου, από την άλλη σου προσφέρει πρωτόγνωρες στιγμές ευτυχίας κι ανεμελιάς. Από τη μία σε τσακίζει από την κούρση, από την άλλη σε κάνει να πετάς στα ουράνια. Από τη μία παρακαλάς να κοιμηθούν για να ξεκουραστείς, από την άλλη ανυπομονείς να ξυπνήσουν γιατί σου λείπουν....

«Όταν έχεις μικρά παιδιά, συχνά θυσιάζεις τον ύπνο σου για να τα φροντίσεις, να παίξεις μαζί τους, να τα πας βόλτα ή να τα βοηθήσεις να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν. Στο μεταξύ, σκέφτεσαι τις 200.000 υποχρεώσεις που σε κυνηγούν και τις ανάγκες όλων όσων εξαρτώνται από  σένα.

Δύσκολα μπορείς να βρεις μια στιγμή γαλήνης. Τα παιδιά σου συνέχεια σου μιλάνε, σε τραβολογούν, σκαρφαλώνουν πάνω σου ή χώνονται στη ζεστή αγκαλιά σου. Ό,τι κι αν κάνεις, έχεις πάντα δυο χεράκια να σε διεκδικούν, να σε χαϊδολογούν και να σου εκφράζουν πόσο σημαντική είσαι για αυτά. 

Μερικές φορές, μάλιστα, μετράς αντίστροφα την ώρα για το πότε θα κοιμηθούν εκείνα για να ξεκουραστείς, επιτέλους, κι εσύ!

Ακολουθείς όλα τα απαραίτητα βήματα για να τα βάλεις για ύπνο, νιώθοντας πως δεν αντέχεις να ασχοληθείς μαζί τους ούτε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω! Ωστόσο, όταν τα βλέφαρά αρχίζουν να κλείνουν και τελικά παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα, ένας πόνος στην καρδιά σου σε αναγκάζει να παραδεχτείς ότι ήδη σου λείπουν... Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο παράδοξο της μητρότητας».

Πηγή: mother.ly

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v