Εφευρέθηκαν τεχνητά χείλη για φιλιά εξ αποστάσεως!

Εφευρέθηκαν τεχνητά χείλη για φιλιά εξ αποστάσεως!

Μια κινεζική νεοσύστατη εταιρεία, η Siweifushe, εφηύρε τεχνητά χείλη για φιλιά εξ αποστάσεως. Εξοπλισμένη με αισθητήρες πίεσης και ενεργοποιητές, η συσκευή λέγεται ότι μπορεί να μιμηθεί ένα πραγματικό φιλί αναπαράγοντας την πίεση, την κίνηση και τη θερμοκρασία των χειλιών του χρήστη.

Τι είναι το MUA

Το MUA, όπως ονομάζεται, πήρε το όνομά του από τον ήχο που βγάζουν συνήθως οι άνθρωποι όταν φιλιούνται, συλλαμβάνει και αναπαράγει τον ήχο του φιλιού ενώ παράλληλα θερμαίνεται κάνοντας την εμπειρία πιο αυθεντική, δήλωσε η Siweifushe που εδρεύει στο Πεκίνο.

Για να στείλουν ένα φιλί, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα. Έπειτα, τα ζευγάρια συνδέονται μέσω της εφαρμογής, ξεκινήσουν μια βιντεοκλήση και να ανταλλάσσουν εικονικά φιλιά.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα 

Η έμπνευση της εφεύρεσης ήρθε την περίοδο της πανδημίας, όταν ξεκίνησαν τα αυστηρά lockdown στην Κίνα.

«Στο πανεπιστήμιό μου, είχα μια σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα μου και έτσι είχαμε επαφή μεταξύ μας μόνο μέσω τηλεφώνου. Από εκεί προήλθε η έμπνευση αυτής της συσκευής», ανέφερε ο Jiang Zhongli, επικεφαλής εφευρέτης του σχεδίου, σύμφωνα με τους Global Times.

Στη συνέχεια, φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, εστίασε το μεταπτυχιακό του έργο στην έλλειψη σωματικής επαφής στις βιντεοκλήσεις. Αργότερα, δημιούργησε την εταιρεία Siweifushe και κυκλοφόρησε το MUA, το πρώτο του προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου. Η τιμή του είναι 260 γιουάν (38 δολάρια).

Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 μηχανές φιλιού και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες και η συσκευή διατίθεται σε πολλά χρώματα με τα ίδια unisex χείλη. 

Αν και διαφημίζεται για σχέσεις εξ αποστάσεως, η κινέζικη συσκευή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ζευγαρώνουν ανώνυμα με αγνώστους στη λειτουργία "τετράγωνο φιλιού" της εφαρμογής. Εάν δύο άγνωστοι ταιριάξουν επιτυχώς και αρέσουν ο ένας στον άλλον, μπορούν να ζητήσουν να ανταλλάξουν φιλιά.

Τι λένε οι χρήστες των social media

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είδαν μια αστεία πλευρά στη συσκευή, άλλοι την επέκριναν ως «χυδαία» και «ανατριχιαστική». Ορισμένοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι οι ανήλικοι θα μπορούσαν να την αγοράσουν και να τη χρησιμοποιήσουν.

Πηγή: gdprgreece.gr

v