«Η 8χρονη κόρη μου ήθελε να είναι μπροστά στη γέννα της αδερφής της και την άφησα!»

«Η 8χρονη κόρη μου ήθελε να είναι μπροστά στη γέννα της αδερφής της και την άφησα!»

«Η απόφαση να έχουμε την 8χρονη κόρη μας, την Brooke, στο δωμάτιο του τοκετού ενώ γεννούσα τη 2η κόρη μου, δεν ήταν εύκολη», ξεκινάει η εξιστόρηση μιας μαμάς που, μετά από 3 αποβολές, έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

«Όταν η Brooke ήταν 3 ετών, της κάναμε έκπληξη με μια φωτογραφία υπερήχου και της είπαμε ότι σε 9 μήνες θα γινόταν μεγάλη αδερφή! Όλοι μας είμασταν ενθουσιασμένοι με τα νέα και περισσότερο απ' όλους η Brooke. Τα πράγματα, όμως,  δεν πήγαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει.

Λίγες εβδομάδες αργότερα είχα την πρώτη μου αποβολή και η 3χρονη κόρη μας στεναχωρήθηκε πολύ. Έκλαιγε γοερά για μέρες, εκφράζοντας έτσι την απογοήτευση και τη θλίψη της γι' αυτή την απώλεια. 

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 4 ετών, είχα άλλες δύο αποβολές. Ευτυχώς, είχαμε επιλέξει να μην πούμε στην Brooke για τις εγκυμοσύνες μου, για να μην απογοητευτεί ξανά. Το 2015, κράτησα στα χέρια μου ακόμα ένα θετικό τεστ με ημερομηνία τοκετού κοντά στα Χριστούγεννα. 

Φυσικά δεν είπαμε τίποτα στην μεγάλη μας κόρη μέχρι να είμαστε 100% σίγουροι ότι η εγκυμοσύνη δεν θα καταλήξει σε αποβολή. Όταν νιώσαμε ασφάλεια να της ανακοινώσουμε τα νέα, η χαρά της ήταν τεράστια ενώ όταν γεννήθηκε η μικρή μας Ellie, οι δυο αδερφούλες δέθηκαν αμέσως. 

Το 2017, βρέθηκα με ακόμα ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης και ευτυχώς όλα πήγαν κατ' ευχήν. Θα κάναμε ακόμα ένα κοριτσάκι και ήμασταν τρισευτυχισμένοι που θα είχαμε τρεις κόρες! 

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης μου, όταν ήμουν σίγουρη πως όλα πάνε καλά, ανακοίνωσα τα νέα στην 8χρονη πια Brooke κι εκείνη μου ζήτησε μια χάρη: να είναι μαζί μου στον τοκετό!

Εγώ όχι μόνο συμφώνησα αλλά της πρότεινα κιόλας να κόψει τον ομφάλιο λώρο! Αυτή η ιδέα της άρεσε και ήρθε μαζί μου στο επόμενο ραντεβού με τον γυναικολόγο, όπου της μίλησε για τη διαδικασία και την προετοίμασε για τη στιγμή του τοκετού. 

Όταν έφτασε η μεγάλη μέρα, η μεγάλη μου κόρη με βοήθησε πολύ. Ο τοκετός κράτησε σχεδόν 30 ώρες κατά τις οποίες η Broooke μου έκανε μασάζ στα πόδια, μου έτριβε το κεφάλι, λέγαμε τραγούδια (όποτε μπορούσα!), μιλήσαμε για τη νέο μας μωρό, γελάσαμε και κλάψαμε από συγκίνηση. 

Όταν ήρθε η ώρα να σπρώξω, όλα έγιναν πολύ γρήγορα! Η Broooke στάθηκε δίπλα στον μπαμπά της, κοιτώντας τη διαδικασία με ευτυχία και έκπληξη! Έσπρωξα δύο φορές και το κεφάλι του μωρού εμφανίστηκε. Η κόρη μου και ο άντρας μου βοήθησαν να βγει το μωρό μας και αργότερα έκοψε και τον ομφάλιο λώρο. 

Η συγκίνησή της ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της! Άγγιξε το κεφάλι του μωρού ενώ οι νοσοκόμες τής έλεγαν πόσο γενναία είναι. Μόλις ακούμπησα τη νεογέννητη κορούλα μου στο στήθος, γύρισα και είδα την Brooke να κλαίει με λυγμούς. 

Τη ρώτησα αν ήταν καλά και με δάκρυα στα μάτια μου απάντησε: «Ναι! Όλα είναι τέλεια!». Και πραγματικά, όλα είναι τέλεια - η οικογένειά μας είναι ακριβώς αυτή που ονειρευόμασταν εγώ και ο μπαμπάς της όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε». 

Πηγή: lovewhatmatters.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v