«Όταν πάνε όλα στραβά, σκέφτομαι πως το παιδί μου είναι γερό και νιώθω τυχερή»

«Όταν πάνε όλα στραβά, σκέφτομαι πως το παιδί μου είναι γερό και νιώθω τυχερή»

Κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι εύκολη. Αρκετοί, μάλιστα, υποστηρίζουν πως η ομορφιά της έγκειται στις δυσκολίες και τις αναποδιές της πράγμα που δεν είμαι σίγουρη αν ενστερνίζομαι.

Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα, όμως, είναι πως η καθημερινότητα μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται ομορφότερη και αποκτά καινούριο νόημα. 

Προτεραιότητά σου είναι πλέον τα παιδιά και συνειδητοποιείς πως αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι ούτε τα πλούτη, ούτε οι προαγωγές, ούτε τα εμπόδια που συναντάς. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να είναι καλά οι αγαπημένοι σου άνθρωποι και, πάνω απ' όλους, τα παιδιά σου. Όπως ακριβώς μας τα γράφει και η παρακάτω αναγνώστριά μας:

«Η ζωή ενός μονογονέα δεν είναι καθόλου εύκολη. Μερικές φορές τα βάρη και οι υποχρεώσεις σε πλακώνουν, ενώ ο χρόνος σε κυνηγάει αμείλικτα. Από τη μία οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οι ατέλειωτες λίστες του σούπερ μάρκετ κι από την άλλη οι ενοχές για όσα δεν πρόλαβες να πεις και να κάνεις, θες δε θες σε λυγίζουν.

Κάτι τέτοιες στιγμές, όταν όλα γύρω μου μαυρίζουν και νομίζω πως δεν θα τα βγάλω πέρα, παίρνω δύναμη από την πολύτιμη μοναχοκόρη μου. Ένας χαμόγελο, μια αγκαλιά, μια επιτυχία της στο σχολείο ή μια καλή της πράξη, διώχνουν τα μαύρα σύννεφα και ο ουρανός γίνεται ξανά καταγάλανος. Και κάπως έτσι κυλάει η ζωή…

Ωστόσο, υπάρχουν γεγονότα, όπως η τραγωδία των Τεμπών, που σε βάζουν σε τελείως διαφορετική τροχιά. Ξαφνικά, θυμάσαι πως ο πλούτος σου δεν μετριέται σε τραπεζικά αποθέματα, ακριβά αυτοκίνητα ή πανάκριβα σπίτια. 

Ξαφνικά, αντιλαμβάνεσαι πως τα άγχη και οι ανησυχίες σου αφορούν προβλήματα που έχουν λύσεις και κακώς χαλάς τη ζαχαρένια σου κάθε τόσο. Η κακή διάθεση της μαμάς επηρεάζει και τα παιδιά της που, το μόνο που χρειάζονται τελικά, είναι η αγάπη, το χαμόγελό και η φροντίδα σου.

Ξαφνικά, νιώθεις στο πετσί σου πως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή είναι αγαπημένοι σου άνθρωποι και, κυρίως, τα παιδιά σου. 

Γι’ αυτό και όταν όλα πάνε στραβά, σκέφτομαι πως το παιδί μου είναι γερό και νιώθω τυχερή κι ευλογημένη. Τότε, όλα τα υπόλοιπα προβλήματα ξεθωριάζουν και το χαμόγελο ξαναγυρνά στο πρόσωπό μου».

v