Φύλακας ζωολογικού κήπου έμαθε σε μαμά ουρακοτάγκο πώς να θηλάζει το μωράκι της

Φύλακας ζωολογικού κήπου έμαθε σε μαμά ουρακοτάγκο πώς να θηλάζει το μωράκι της

Μια συναρπαστική στιγμή μεταξύ ενός φύλακα ζωολογικού κήπου και ενός ουρακοτάγκου καταγράφηκε σε ένα τρυφερό βίντεο και κατέπληξε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Όταν η Zoe, ο ουρακοτάγκος, ήταν έγκυος στο δεύτερο μωρό της, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου ήξεραν ότι θα έπρεπε να βοηθήσουν τη μέλλουσα μαμά. Έχοντας μείνει ορφανή στους 9 μήνες, η Zoe δεν ήξερε βασικά πράγματα για τη φροντίδα των μικρών της, και ειδικά για το πώς θα τα ταΐσει.

Αυτό είχε σαν να αποτέλεσμα να μην μπορεί να φροντίσει το πρώτο της μωράκι, τον Taavi, και το προσωπικό του ζωολογικού κήπου αναγκάστηκε να το απομακρύνει από κοντά της για να το κρατήσει στη ζωή. 

Αυτή τη φορά, όμως, ήταν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου η Zoe να μείνει μαζί με το μωρό της. Γι' αυτόν τον λόγο επιστρατεύτηκε μια φύλακας του πάρκου, η Whitlee Turner, για να μάθει στη Zoe πώς να θηλάζει. 

Η Whitlee που έγινε πρόσφατα μαμά, στάθηκε για ώρες μπροστά στη Zoe δείχνοντάς της βήμα βήμα πώς θα φέρει το νεογέννητό της στο στήθος και πώς θα το βοηθήσει να φάει. Ο στόχος επετεύχθει μέσα σε 24 ώρες και η μαμά ουρακοτάγκος κατάφερε όχι μόνο να θηλάσεις, αλλά και να δεθεί με το μωρό της.

Δημοσιεύοντας την ιστορία στη σελίδα τους στο Facebook, ο ζωολογικός κήπος έγραψε: "Ο θηλασμός και η μητρότητα δεν είναι πάντα εύκολα πράγματα! Ακόμη και οι φίλοι μας τα ζώα χρειάζονται μερικές φορές βοήθεια».

Πηγή: honey.nine.com.au

v