Άρια Παπανικολάου: «δέχτηκα bullying επειδή έχω αυτισμό, αλλά βρήκα φίλους που με δέχτηκαν όπως είμαι»

Άρια Παπανικολάου: «δέχτηκα bullying επειδή έχω αυτισμό, αλλά βρήκα φίλους που με δέχτηκαν όπως είμαι»

H κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, παραχώρησε μία συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Δέχτηκα bullying και με πλήγωναν»

«Όταν μου είπαν οι γονείς μου ότι βρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερα τι να πω. Ένιωθα πως ήμουν μέσα σε ένα κλουβί και δε μπορούσα να απελευθερωθώ αλλά ελευθερώθηκα. Δε θέλω κανένας άλλος άνθρωπος να πληγώνει κάποιον άλλο. Στην αρχή, δεν τα πήγαινα τόσο καλά με τα παιδιά στο σχολείο γιατί δέχτηκα bullying και με πλήγωναν αυτά που έλεγαν.

Τώρα νιώθω λίγο καλύτερα. Βρήκα φίλους και με δεχτήκανε γι’ αυτό που είμαι. Μιλάω Ιαπωνικά. Μου αρέσει να ζωγραφίζω, μου είπαν να κάνω ένα πίνακα και έγινε πολύ όμορφος. Είμαι υπερήφανη γι’ αυτό που κάνω. Από τα μαθήματα δε μου αρέσει η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά που με έβαλε η μητέρα μου να τα κάνω για να μάθει εκείνη. Ο μπαμπάς έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν παιδάκι, τον έβλεπα κάποιες φορές», είπε το 17χρονο κορίτσι, συμπληρώνοντας πως το όνειρό της είναι να δανείζει τη φωνή της σε γιαπωνέζικα άνιμε, να παντρευτεί και να γίνει μαμά. 

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για την κόρη του

Ο μπαμπάς της Άριας, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε για την κατάσταση της κόρης του, λέγοντας πως στην αρχή ενώ την «κυνηγούσαν» για να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά, εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν.

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα του πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωρεί αυτούς που την πληγώνουν».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.

Πηγή: thetoc.gr

v