Τον εγκατέλειψαν μωρό επειδή γεννήθηκε χωρίς άκρα - σήμερα διαπρέπει ως makeup artist

Τον εγκατέλειψαν μωρό επειδή γεννήθηκε χωρίς άκρα - σήμερα διαπρέπει ως makeup artist

Στη νεαρή ηλικία των 22 ετών, ο Gabe Adams-Wheatley έχει αντιμετωπίσει -και ξεπεράσει θεαματικά- περισσότερες προκλήσεις από όσες οι περισσότεροι από εμάς θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Γεννημένος στη Βραζιλία με μια σοβαρή μορφή του συνδρόμου Hanhart, μια σπάνια πάθηση που τον έκανε να γεννηθεί χωρίς πόδια και χέρια, εγκαταλείφθηκε ως μωρό από τους βιολογικούς του γονείς και δόθηκε για υιοθεσία όταν ήταν 9 μηνών.

Όλα έδειχναν πως η ζωή αυτού του παιδιού θα ήταν πολύ δύσκολη, όμως, χάρη στο πείσμα, τη θέληση και την αγάπη της οικογένειάς του ο Gabe πλέον είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους makeup artists στο κόσμο με πάνω από δύο εκατομμύρια followers στο TikTok, όπου μοιράζεται tips για μακιγιάζ αλλά και στιγμές από την καθημερινότητά του.

@gabeadams This is one of my favorite looks I’ve done!!!🧚🏽‍♂️💙 #greenscreen #makeup #makeuptutorial #makeupartist #facepaint #avatar #glam #trend ♬ original sound - 🤍

Ο Gabe μιλάει συχνά για την υποστήριξη της οικογένειάς του, αλλά και για την αγάπη που έλαβε ως παιδί, τονίζοντας πάντα πώς είναι τυχερός και ευγνώμων. Σε μια συνένευξή του στο Queerty τον Φεβρουάριο του 2021, αποκάλυψε ότι μεγαλώνοντας, οι γονείς του τον ενθάρρυναν να κάνει όσα περισσότερα μπορούσε μόνος του, όπως να ντύνεται, να μετακινείται σε εξωτερικούς χώρους με τη βοήθεια ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου και να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες μέσα στο σπίτι τους χωρίς βοήθεια.

Στη ζωή του έχει δεχτεί πολύ bullying, αλλά έμαθε να το αντιμετωπίζει χάρη στην μητέρα του.

«Γύριζα σπίτι κλαίγοντας επειδή στο σχολείο με κορόιδευαν για το γεγονός ότι δεν έχω χέρια και πόδια», θυμάται ο Gabe. «Μια μέρα η μαμά μου είπε: "Θέλω να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να αναφέρεις δέκα πράγματα που σου αρέσουν στον εαυτό σου. Μετά θέλω να πας στο σχολείο και να διαλέξεις δέκα ανθρώπους και να πεις ένα καλό πράγμα γι' αυτούς". Κάπως έτσι έμαθα να βλέπω τη θετική πλευρά τη ζωής και να αποδέχομαι σιγά σιγά τον εαυτό μου».

Όσον αφορά την αγάπη του για το μακιγιάζ είπε:

«Πάντα με ενδιέφερε η ομορφιά - έχω τέσσερις αδελφές, και όλες είναι πανέμορφες, και η μητέρα μου είναι επίσης εντυπωσιακή. Πάντα μου άρεσε να τις παρακολουθώ να κάνουν το μακιγιάζ τους.  Άρχισα να βλέπω διάφορα βιντεάκια στο Youtube για τεχνικές μακιγιάζ και βρήκα τρόπους να μπορώ να χρησιμοποιώ τα σφουγγάρια και τα πινέλα.»

Ο 22χρονος makeup artist έχει εντυπωσιάσει εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο, αλλά έχει δώσει επίσης και πολύ κουράγιο και χαρά σε γονείς που μεγαλώνουν παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία.

Πηγή: scoop.upworthy.com

v