Μεγαλείο ψυχής: 15χρονη χωρίς άκρα είναι πρωταθλήτρια στο pole dancing!

Μεγαλείο ψυχής: 15χρονη χωρίς άκρα είναι πρωταθλήτρια στο pole dancing!

Η Francesca είναι ένα 15χρονο κορίτσι που τραγουδά τις τελευταίες ποπ επιτυχίες, πηγαίνει βόλτες με την καλύτερή της φίλη, λατρεύει ό,τι έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ και κάνει ό,τι και τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της. Η μόνη διαφορά είναι πως γεννήθηκε χωρίς χέρια και με ένα μόνο πόδι και είναι πρωταθλήτρια στο ακροβατικό pole dancing!

«Δεν ξέρω, αν το είδα πρώτα στα social media ή το ονειρεύτηκα» εξομολογείται το έφηβο κορίτσι. «Για το μόνο που είμαι σίγουρη, είναι ότι ένα πρωί ξύπνησα, πήγα στη μαμά μου και της είπα ότι θέλω να ξεκινήσω pole dancing». 

Τρία χρόνια μετά, το 2021, έλαβε μέρος στο διαδικτυακό παγκόσμιο πρωτάθλημα pole και aerial που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλημάτων Επί Στύλου. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι pole dancers από όλον τον κόσμο ανέβασαν μικρά βίντεο από το πρόγραμμά τους, τα οποία αξιολόγησαν οι κριτές διαδικτυακά. Η Francesca Cesarini, η μόνη αθλήτρια με αναπηρίες που έχει τολμήσει μέχρι τώρα να αγωνιστεί στο pole dancing, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

«Διάλεξα το Pole Dancing επειδή με κάνει να νιώθω ελεύθερη», ανέφερε σε συνέντευξή της το νεαρό κορίτσι που έχει ένα προσθετικό πόδι. Ωστόσο, σε ηλικία 8 ετών, αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα προσθετικά χέρια, επειδή την ενοχλούσαν.

«Η Francesca είναι ένα κορίτσι που ξέρει τι θέλει. Θέλει να πετυχαίνει τους στόχους της. Της αρέσει όπως είναι. Ποτέ δεν είχε άκρα, όμως κάνει τα πάντα σαν να είχε. Και το κάνει χωρίς το μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ», ανέφερε ο πατέρας της, Marco.

Πηγή: nypost.com

v