Η κόρη μου «έχασε» την κολλητή της και κλαίει συνέχεια

Η κόρη μου «έχασε» την κολλητή της και κλαίει συνέχεια
Οι παρακάτω απαντήσεις δεν προέρχονται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα ή έναν ανώνυμο συντάκτη, αλλά από ειδικούς που απαντούν έγκυρα και με ευαισθησία. Οι ερωτήσεις είναι από πραγματικούς γονείς σαν εσένα, με πραγματικούς προβληματισμούς σαν τους δικούς σου. Στο βιβλίο «Όσα οι γονείς ρωτούν», συγκεντρώσαμε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις για να βοηθήσουν εσένα που θες το καλύτερο για το παιδί σου. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Έχω μια κόρη 10 ετών και πάει στην Ε τάξη δημοτικού. Εδώ και 2 χρόνια, έχει μια φίλη την οποία αποκαλεί «κολλητή». Φέτος, όμως, η φίλη της κάνει παρέα με ένα άλλο κοριτσάκι  με αποτέλεσμα η κόρη μου να κλαίει επειδή «έχασε την κολλητής της», λέγοντας πως είναι η μόνη μέσα στην τάξη που δεν έχει κολλητή. Εμείς της μιλήσαμε και της εξηγήσαμε ότι μπορεί να κάνει παρέα και με άλλα παιδιά, αλλά εκείνη αρνείται ξεσπώντας πότε με κλάματα και πότε με νεύρα. Μίλησα και στην μητέρα της κολλητής και στην δασκάλα, αλλά το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Συγχαρητήρια! Η υπέροχη κόρη σας μεγαλώνει πολύ όμορφα και σας επικοινωνεί το πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πόσο θέλει να το ζήσει όμορφα. Απόδειξη, ότι έχετε κάνει καλή δουλειά και της έχετε εμφυσήσει αυτήν την αξία!

Είναι πολύ ωραία που αισθάνεται ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη φίλη της. Ταιριάζει απόλυτα στην αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται. Ακούστε την. Μη βιαστείτε να της πείτε τι να κάνει. Είναι πιο σημαντικό να είστε διαθέσιμοι να ακούσετε το πώς νιώθει ή το τι έχει συμβεί παρά να της πείτε πως να αισθάνεται έτσι.

Εμπιστευτείτε το κορίτσι σας και σταθείτε δίπλα της τρυφερά μέχρι να κάνει το επόμενο της άνοιγμα στον δικό της χρόνο. Θυμηθείτε, οι σχέσεις είναι απαιτητικές. Έχετε ένα χειροπιαστό λόγο, να τη δώσετε πολλά σημαντικά μηνύματα και τρόπους για τις προχωρά στην πορεία της ζωής της!

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v