Ξαναβρήκε το μωράκι της μετά από 2 μήνες - το είχε χάσει στον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Ξαναβρήκε το μωράκι της μετά από 2 μήνες - το είχε χάσει στον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Ένα μωράκι που ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του σπιτιού του, 5 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, επανενώθηκε τελικά με τη μητέρα του, η οποία μέχρι πρότινος πίστευε ότι ήταν νεκρό.

Η 3,5 μηνών Bετίν Μπεγκντάς βρέθηκε ζωντανή στην επαρχία Χατάι, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το υπουργείο την παρέδωσε χθες στη μητέρα της, στη Γιασμίν Μπεγκντάς, σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων, 54 ημέρες μετά τον σεισμό.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας Ντέρια Γιανίκ έφερε κοντά μαμά και κόρη, όταν η συγγενική τους σχέση επιβεβαιώθηκε από τεστ DNA. «Το να είμαστε μέρος αυτής της ευτυχίας σήμαινε πολλά για εμάς», είπε και μοιράστηκε τη Δευτέρα στο Twitter ένα βίντεο από το χαρούμενο γεγονός.

Ο πατέρας και τα δύο αδέλφια της Βετίν σκοτώθηκαν στον σεισμό. Περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 6 Φεβρουαρίου και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν, στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία.

Πηγή: protothema.gr

v