«Όταν φωνάζω στα παιδιά μου πονάω περισσότερο από αυτά»

«Όταν φωνάζω στα παιδιά μου πονάω περισσότερο από αυτά»

Όλες χάνουμε την ψυχραιμία μας και όλες καταλήγουμε να φωνάζουμε παρά τη θέλησή  μας στα παιδιά μας. Το σημαντικό όμως είναι να ζητάμε συγγνώμη γιατί, κακά τα ψέματα, όπως πολύ σωστά λέει και αυτή η μαμά, όταν φωνάζουμε στα παιδιά μας εμείς πληγωνόμαστε περισσότερο.

«Κάποιες μέρες είναι πολύ δύσκολες. Έχω τεράστια ένταση, αλλά και πάλι, προσπαθώ να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Δεν τα καταφέρνω όμως. Δεν πρέπει ούτε να φωνάζω ούτε να γίνομαι αγενής. Σας ευχαριστώ πολύ που δέχεστε τη συγγνώμη μου.

Σιχαίνομαι τον εαυτό μου όταν με κυριεύουν τα συναισθήματά μου. Δεν σας αξίζει ο θυμός μου, ο εκνευρισμός και ο αρνητισμός μου. Η κακή μου διάθεση δεν πρέπει να σας επηρεάζει.

Συχνά ξεχνάω ότι έχετε και εσείς κακές μέρες, αλλά εγώ είμαι η μαμά σας και δεν πρέπει ποτέ να έρχεστε σε επαφή με την χειρότερη πλευρά του εαυτού μου.

Η μητρότητα δεν είναι εύκολη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερήσω από τον εαυτό μου τη χαρά και τις υπέροχες αναμνήσεις που φέρνει. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσω γιατί ήθελα να γίνω μητέρα εξ αρχής. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσω και να σας αφήσω να ξεχάσετε πόσο πολύ σας αγαπώ.

Ελπίζω να ξέρετε ότι η συγγνώμη μου είναι ειλικρινής.

Ελπίζω να ξέρετε ότι προσπαθώ κάθε μέρα.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε πως όταν σας φωνάζω πονάω περισσότερο από εσάς.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, που μου δίνετε τόσες ευκαιρίες. Που μου επιτρέπετε να κάνω λάθη και με συγχωρείτε γι' αυτά. Που με αγαπάτε τόσο πολύ. Πραγματικά μου δίνετε κουράγιο.»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v