«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι έγκυος στο 2ο ενώ το 1ο είναι ακόμα νηπιάκι»

«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι έγκυος στο 2ο ενώ το 1ο είναι ακόμα νηπιάκι»

«Κάθομαι εδώ και κλαίω τόσο λυπημένος. Το μισώ αυτό. Είναι τόσο δύσκολο σωματικά να μην μπορώ να παίξω με τον γιο μου. Η λίγη ενέργεια που είχα καταναλώθηκε στις δουλειές του σπιτιού και, όταν ήρθε η ώρα να παίξω μαζί του, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να κουνηθώ. Νιώθω σαν την πιο άθλια μαμά στον κόσμο».

Μια έγκυος μαμά έστειλε το παραπάνω κείμενο στον άντρα της και η απάντηση που έλαβε ήταν εκπληκτική και τόσο μα τόσο αληθινή:

«Τη στιγμή που το έγραφα ένιωθα λυπημένη και νικημένη. Έκτοτε, νιώθω συχνά έτσι. Το να είσαι έγκυος στο 2ο ενώ το πρώτο είναι ακόμα νήπιο, είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει μέχρι σήμερα και σωματικά αλλά και συναισθηματικά. 

Το να νιώθω ότι δεν κάνω αρκετά για τον πρωτότοκο γιο μου, ή το ότι δεν είμαι καλή μαμά, με βαραίνει πολύ. Ξαφνικά, αισθάνομαι σαν εξαφανίστηκε η δραστήρια, υπερκινητική και παιχνιδιάρα μαμά που έκρυβα μέσα μου. 

Ξέρω ότι αυτό είναι προσωρινό. Ξέρω πως παραμένω το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του γιου μου κι έχω την άνευ όρων αγάπη του. Ωστόσο, καταλαβαίνω όλες τις μαμάδες που με διαβάζουν και αισθάνονται όπως κι εγώ.

Είναι πολύ δύσκολο να νιώθεις πως δεν είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου για το παιδί σου επειδή είσαι εξαντλημένη, έχεις ναυτία, πονάνε τα πόδια σου και γενικά έχεις μετατραπεί σε μια κινητή μπάλα που δεν σε αφήνει να κουνηθείς. 

Ειλικρινά, τις καταλαβαίνω απόλυτα και γι΄ αυτό θέλω να τους πω τι μου απάντησε ο άντρας μου: 

"Μωρό μου είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου. Είσαι μια απίστευτη μαμά για τον γιο μας και σε αυτή τη φάση, προσπαθείς να του χαρίσεις ένα αδερφάκι που θα είναι δίπλα του για μια ολόκληρη ζωή. Είσαι μια καταπληκτική και σύντομα θα χαρίσεις στα παιδιά μας το καλύτερα δώρο: ένα αδερφάκι!».

Μετάφραση από mother.ly

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v