Γενναία 38χρονη που πάλεψε με τον καρκίνο και αφαίρεσε τις ωοθήκες της, έγινε μαμά!

Γενναία 38χρονη που πάλεψε με τον καρκίνο και αφαίρεσε τις ωοθήκες της, έγινε μαμά!

Η Stacey Broadmeadow από το Μάντσεστερ φοβόταν ότι δεν θα γινόταν ποτέ μητέρα εξαιτίας του καρκίνου, όμως, δεν το έβαλε κάτω και σήμερα, έχει στην αγκαλιά της το αγοράκι της. 

«Είναι ένα απόλυτο θαύμα. Κάθε φορά που τον κοιτάζω, σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι», είπε συγκινημένη για τον γιο της.

Η Stacey διαγνώστηκε με ψευδομύξωμα περιτοναίου, μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου - οι πιθανότητες είναι μία στο εκατομμύριο - το 2017. Τότε ξεκίνησε μια πολύ σκληρή μάχη, κατά την οποία η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Οι γιατροί της αφαίρεσαν την σπλήνα, τη χοληδόχο κύτσυτη, τις σάλπιγγες και τις δυο ωοθήκες της.

«Ήμουν συντετριμμένη. Ο καρκίνος θα μου στερούσε το όνειρο της μητρότητας», είπε σε συνέντευξή της και πρόσθεσε ότι οι χημειοθεραπείες την είχαν γονατίσει συναισθηματικά. Στο διάστημα αυτό ωστόσο, η Stacey δεν το έβαλε κάτω και προχώρησε σε διαδικασία κατάψυξης ωαρίων μεταξύ των επεμβάσεων.

Από τα 17 ωάρια που συλλέχθηκαν, μόνο οκτώ ήταν αξιοποιήσιμα μετά την απόψυξη. Από αυτά τα οκτώ, μόνο δύο ωάρια μπόρεσαν να γονιμοποιηθούν - που σημαίνει ότι η Stacey είχε μόνο δύο έμβρυα. 

Η πρώτη της προσπάθεια κατέληξε σε αποβολή, αλλά η δεύτερη την έκανε την πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο καθώς έφερε στον κόσμο τον μικρό της Harry.

Πηγή: news.sky.com

v