13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του εξαιτίας μιας πρόκλησης στο Τik Tok

13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του εξαιτίας μιας πρόκλησης στο Τik Tok

Παρόλο που το Tik Tok προσπαθεί να απαγορεύσει προκλήσεις που αποδεικνύονται πολύ επικίνδυνες για τους χρήστες της πλατφμόρμας, άλλες, πολύ πιο ακραίες, ξεπηδούν διαρκώς. Η τελευταία που έχει σχέση με... κατανάλωση χαπιών στέρησε τη ζωή ενός 13χρονου αγοριού και έχει αναστατώσει όλους τους γονείς. 

Ο Τζέικομπ Στίβενς, από το Οχάιο των ΗΠΑ, πήρε μέρος στην τελευταία πρόκληση που κυκλοφορεί στο Tik Tok και ονομάζεται «Benadryl Challenge».

Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την άκρως επικίνδυνη πρόκληση, παίρνουν υπερβολική δόση του μη συνταγογραφούμενου φαρμάκου «Benadryl» προκειμένου να προκαλέσουν παραισθήσεις και στη συνέχεια δημοσιεύουν βίντεο με την εμπειρία τους στη γνωστή πλατφόρμα.

Ο πατέρας του Jacob, Justin, δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ABC 6 ότι ο γιος του βρισκόταν στο σπίτι με φίλους που τον βιντεοσκόπησαν να επιχειρεί την πρόκληση, όταν ξαφνικά έπαθε κρίση.

Ο έφηβος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και πέρασε έξι ημέρες διασωληνωμένος, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν. Ο Jacob ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Οι γονείς του, συντετριμμένοι από την απώλεια του γιου τους, αποφάσισαν να δημοσιεύσουν την ιστορία του προκειμένου να ενημερώσουν όσο περισσότερους γονείς μπορούν.

«Προσέξτε τι κάνουν τα παιδιά σας. Μιλήστε τους για τους κινδύνους», είπε ο Justin.

Πηγή: honey.nine.com.au

v