Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου!

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου!

Mε νικήτρια μια Ελληνίδα μαθήτρια έληξαν τα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide, στα πλαίσια του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, από τις 13 έως 23 Απριλίου 2023, στο Rodos Palace Resort Hotel.

 Μια πολύ απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση έφτασε στο τέλος της, με τις πρώτες σκακιέρες κάθε κατηγορίας να παλεύουν για τον θετικό βαθμό και μια θέση στην τριάδα των μεταλλίων.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά από ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, η Αναστασία Σίσκου εξασφάλισε την 1η θέση στην κατηγορία της G13. Η Αναστασία είναι 11 ετών, μαθήτρια της 5ης τάξεως του Δημοτικού. Το σχολείο της είναι η Αδαμάντιος Σχολή στην Θεσσαλονίκη και σύλλογος της, ο ΑΜΟ Γαλαξίας.

Η Αναστασία Σίσκου πρωτογνώρισε το σκάκι σε ηλικία 4 ετών!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» διοργάνωσε μια τεράστια γιορτή στην τελετή λήξης γεμάτη μουσική, χρώματα και άπειρα χαμόγελα. Η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Jupiter» ξεχείλισε από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης δείγμα μιας άψογα εκτελεσμένης διοργάνωσης.

Γύρω στα μισά των απονομών, ήχησε δυνατά και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, στην απονομή της κατηγορίας G13, όπου η Ευαγγελία στέφθηκε Πρωταθλήτρια κόσμου ανεβάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η Ευαγγελία επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία.

Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου "ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ" με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Πηγή: thetoc.gr

v