«Κάποιες φορές ξυπνάω πιο νωρίς για να μείνω λίγο μόνη μου πριν σηκωθούν τα παιδιά»

«Κάποιες φορές ξυπνάω πιο νωρίς για να μείνω λίγο μόνη μου πριν σηκωθούν τα παιδιά»

Ποια μαμά δεν έχει ανάγκη να μείνει λίγο μόνη της; Να κάνει πράγματα για εκείνη, να ξεκουραστεί και να οργανώσει τις σκέψεις της μακριά από τις φωνές και τις απαιτήσεις των παιδιών της. Είναι φυσιολογικό και δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέο.

«Σήμερα το πρωί είχα μια δύσκολη στιγμή... Το μωρό μου που βγάζει δόντια δεν έτρωγε και το μόνο που ήθελε ήταν αγκαλιές. Το άλλο μου παιδί ήταν ιδιαίτερα ζωηρό και απαιτητικό.

Δεν κατάφερα να κάνω τίποτα πριν ξυπνήσουν, καθώς ήμουν εξαντλημένη από το πολύ ξενύχτι. Το μωρό μου είχε ξυπνήσει πολλές φορές μέσα στη νύχτα και εγώ σερνόμουν... Ήμουν χάλια όλη μέρα.

Άραγε υπάρχουν μαμάδες να με καταλαβαίνουν σ' αυτό; Κάποιες μέρες ξυπνάω πιο νωρίς για να μείνω λίγο μόνη μου πριν σηκωθούν τα παιδιά. Το έχω ανάγκη.

Σιχαίνομαι να ακούω πόσο τυχερή είμαι που είμαι όλη μέρα σπίτι. Δεν έχω την εμπειρία μιας εργαζόμενης μαμάς, οπότε μοιράζομαι τη δική μου ζωή. Μην με παρεξηγείτε! Μου αρέσει να είμαι σπίτι με τα μωράκια μου, αλλά γαμώτο, έχω κάθε δικαίωμα να παραπονιέμαι μερικές φορές, όπως θα έκανε κάθε άλλος άνθρωπος για τη δουλειά του!

Το να αισθάνομαι έτσι, είναι φυσιολογικό και επιτρεπτό.

Δεν πειράζει αν νιώθεις όπως εγώ. Δεν είμαστε τέλειες... Είμαστε άνθρωποι που κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τα παιδιά μας.

Απλά να θυμάσαι να βρίσκεις χρόνο για εσένα, να κάνεις κάτι μόνο για σένα! Είναι σημαντικό»

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kara Bruchal (@lifestylewithkara)

v