Πρέπει να πάω σε αναπτυξιολόγο τη 2χρονη κόρη μου που δεν μιλάει;

Πρέπει να πάω σε αναπτυξιολόγο τη 2χρονη κόρη μου που δεν μιλάει;
Ερώτηση:
Η μικρή μου είναι 24 μηνών και ενώ δεν έχει πρόβλημα ομιλίας, δεν λέει λέξεις σχεδόν τίποτα. Μόνο τη δική της διάλεκτο, την ακαταλαβίστικη. Βέβαια της μιλάμε και αγγλικά και ελληνικά – ειδικά τα τραγούδια είναι όλα στα αγγλικά. Είναι νωρίς ακόμα για αναπτυξιολόγο Θα ξεκινήσει το νήπιο τον Οκτώβρη. Θα μιλήσει εκεί; Έχω αγχωθεί πολύ γιατί παρόλο που υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας, δεν μιλάει καθόλου; Τι φταίει; Βαριέται ή την επηρεάζει ότι είναι δίγλωσση;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κόρη σας, όπως και κάθε παιδί, έχει τον δικό της μοναδικό ρυθμό ανάπτυξης. Πριν βιαστείτε να ανησυχήσετε, κοιτάξτε την συνολικά και όχι αποσπασματικά.

Ο παιδίατρος σας είναι πολύτιμος συνοδοιπόρος σας στο μεγάλωμα των παιδιών σας. Εκείνος, έχοντας από τη γέννηση την εξέλιξη της κόρης σας συνολικά, μπορεί να σας μιλήσει για το εάν πράγματι υπάρχει κάποια αλλαγή στον ρυθμό της και εάν χρειάζεται επιπλέον εκτίμηση.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι επικοινωνείτε και το ότι μιλά τη δική της γλώσσα. Αυτά είναι στοιχεία υγείας. Η χρήση δύο γλωσσών πράγματι μπορεί να λειτουργήσει με έναν τρόπο που να την καθυστερεί. Αυτό δε σημαίνει ότι κάνετε κάτι που χρειάζεται αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι έχει παραπάνω πληροφορίες να επεξεργαστεί και ότι παίρνει τον χρόνο της.

Χαρείτε την. Η εισαγωγή στο σχολείο είναι μια τεράστια αλλαγή που θα την επηρεάσει με πολλούς τρόπους στο άνοιγμα της στη ζωή! Να είστε πλάι της υποστηρικτικοί και δυνατοί!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v