Απίστευτος νεαρός πήρε το πρώτο του πτυχίο στα 13: «αν κοπιάσεις, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα»

Απίστευτος νεαρός πήρε το πρώτο του πτυχίο στα 13: «αν κοπιάσεις, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα»

Ο Ελάιτζα Μοχάμεντ πέτυχε κάτι για το οποίο δεν μπορούν να καυχηθούν πολλοί 13χρονοι: είναι ήδη απόφοιτος κολεγίου και σκοπεύει να συνεχίσει τις ακαδημαϊκές σπουδές του καθώς όπως είπε στους δημοσιογράφους «έχει πολλή πλάκα».

Το νεαρό αγόρι απέκτησε πρόσφατα το πρώτο του πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και μάλιστα, με εκπληκτικούς βαθμούς. Ο Ελάιτζα δήλωσε στον συνεργάτη του ABC News, KOCO, ότι έχει επίσης 10 πιστοποιήσεις της IBM, μία πιστοποίηση πληροφορικής της Google και επιδιώκει να αποκτήσει πτυχίο στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

«Ο πατέρας μου έχει ένα πρόγραμμα για το σπίτι που ονομάζεται Pro One Collegiate Academy και ουσιαστικά επιταχύνει τη μάθησή σου σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν η ασφάλεια στο κυβερνοχώρο. Ασχολήθηκα πολύ και έτσι κατάφερα να μπω στο κολλέγιο. Οι συμφοιτητές μου με κοιτούσαν με περιέργεια λόγω ηλικίας και πραγματικά νομίζω ότι σοκαρίστηκαν όταν με είδαν να συμμετέχω και να εκφράζω απορίες», είπε 0 13χρονος στο Good Morning America.

Η μεγαλύτερη αδελφή του Ελάιτζα, η οποία αποφοίτησε στα... 15 της από το Langston University, δήλωσε ότι ο αδερφός της είναι το πιο έξυπνο άτομο που έχει γνωρίσει ποτέ!

Ο 13χρονος εκτός από τις ακαδημαϊκές σπουδές ασχολείται και με την κολύμβηση και τον αθλητισμό. 

«Τα πάντα μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου, αρκεί να μπεις στη διαδικασία να κοπιάσεις για τους στόχους σου», συμβουλεύει τους συνομηλίκους του η 13χρονη ιδιοφυΐα.

Πηγή: goodmorningamerica.com

v