3χρονη ιδιοφυΐα διαβάζει «Χάρι Πότερ» και μετράει σε 7 γλώσσες!

3χρονη ιδιοφυΐα διαβάζει «Χάρι Πότερ» και μετράει σε 7 γλώσσες!

Ένα νηπιάκι, ο Teddy Hobbs, έγινε το νεότερο μέλος της Mensa στη Βρετανία σε ηλικία 3 ετών, καθώς διαβάζει με ευχέρεια και μπορεί να μετράει σε επτά γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των μανδαρινικών, των ουαλικών, των γαλλικών, των ισπανικών και των γερμανικών.

Ο Teddy, που σήμερα έκλεισε τα 4 έτη, έμαθε να διαβάζει μόνος του όταν ήταν 2 και τώρα πια διαβάζει ακόμη και βιβλία του Harry Potter, όταν οι γονείς του το επιτρέπουν. Του αρέσουν επίσης τα λεξικά, καθώς έτσι μαθαίνει καινούριες λέξεις και όπως ισχυρίζεται με αυτόν τον τρόπο... χαλαρώνει!

Έγινε δεκτός στη Mensa στα τέλη του περασμένου έτους, αφού αρίστευσε σε ένα τεστ IQ, σημειώνοντας 139 στα 160 στο τεστ Stanford Binet και σοκάροντας τους γονείς του, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα πόσο έξυπνος ήταν.

Η μητέρα του Teddy είπε ότι η ιδιοφυΐα του γιου της είναι ευλογία και κατάρα ταυτόχρονα. Αδιαφορεί για πολλά πράγματα που αρέσουν σε παιδάκια της ηλικίας του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε παρέες.

Και οι δυο του οι γονείς ωστόσο, θέλουν ο μικρός τους να είναι χαρούμενος, να έχει φίλους και να μπορεί να συγχρωτίζεται με τους συνομηλίκους του με ευκολία. 

Η Mensa είναι μια διεθνής ομάδα για άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που ιδρύθηκε το 1947 και δέχεται μόνο μέλη που βρίσκονται πάνω από το 98ο εκατοστημόριο του δείκτη νοημοσύνης παγκοσμίως.

Πηγή: dailymail.co.uk

v