Έμεινε έγκυος ενώ έπαιρνε αντισυλληπτικά και γέννησε τρίδυμα αγοράκια!

Έμεινε έγκυος ενώ έπαιρνε αντισυλληπτικά και γέννησε τρίδυμα αγοράκια!

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, η Christie αποτελεί μία στις 25.000 περιπτώσεις γέννησης μη πανομοιότυπων τριδύμων, γεγονός που είναι περισσότερο σύνηθες στις περιπτώσεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η 22χρονη γυναίκα που έχει ήδη αποκτήσει ένα αγοράκι 2 ετών με τον 27χρονο σύζυγό της, αναφέρει: «Και με την πρώτη μου εγκυμοσύνη έπαιρνα αντισυλληπτικά χάπια, αλλά ομολογώ ότι δεν ήμουν τόσο προσεκτική στη λήψη τους. Μετά το πρώτο παιδί όμως, ακολουθούσα κατά γράμμα τον τρόπο χορήγησης».

Ωστόσο, είχε την υποψία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισε να αισθάνεται συχνή αδιαθεσία, παρόμοια με εκείνη της πρώτης εγκυμοσύνης. Τότε αποφάσισε να κάνει το τεστ εγκυμοσύνης και ανακάλυψε ότι ήταν ξανά έγκυος. Το ζευγάρι υπέστη ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όταν κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι περιμένουν τρίδυμα!

Η Dr. Surabhi Nanda αναφέρει ότι ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αντιβιοτικών ή χαπιών για την επιληψία, είναι πολύ πιθανό να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του αντισυλληπτικού χαπιού και συνεπώς να αυξήσουν τα ποσοστά αποτυχίας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε αν η λήψη των αντισυλληπτικών και η τρίδυμη κύηση σχετίζονται άμεσα, καθώς οι πιθανότητες να συμβούν και τα δύο γεγονότα ταυτόχρονα είναι πράγματι πολύ χαμηλές.

Πηγή: mytwins.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v