«Δεν με νοιάζει αν το παιδί μου τελειώσει την τάξη με άριστα, αλλά αν είναι χαρούμενο»

«Δεν με νοιάζει αν το παιδί μου τελειώσει την τάξη με άριστα, αλλά αν είναι χαρούμενο»

Ελπίζω την ημέρα της αποφοίτησης, τα παιδιά μου είναι χαρούμενα. Τι εννοώ; Δεν χρειάζεται να είναι οι αριστούχοι της τάξης τους ή να ανησυχούν από τώρα για τις σπουδές που θα ακολουθήσουν.

Δεν χρειάζεται να είναι πρώτοι σε ένα άθλημα ή ένα μουσικό όργανο. Αν βέβαια καταφέρουν κάτι τέτοιο, θα είναι υπέροχο κι εγώ θα είμαι περήφανη, αλλά ακόμα κι αν δεν το καταφέρουν, θα είμαι εξίσου περήφανη γι' αυτά. 

Θα είμαι περήφανη για τα ευγενικά, χαρούμενα και ικανά παιδιά που τελείωσαν μία τάξη και είναι έτοιμα να πάνε στην επόμενη. Δεν θέλω να χάσουν τα ανέμελα παιδικά χρόνια τους χωμένα με το ζόρι μέσα σε ένα βιβλίο ή ένα γυμναστήριο.

Δεν θέλω να θυσιάσουν τις βόλτες τους, τις οικογενειακές στιγμές, τα γέλια με τους φίλους, τα πρώτα φλερτ και τα παιχνίδια στην πλατεία απλά και μόνο για ένα "άριστα". Θέλω να φτιάξουν όμορφες αναμνήσεις, να χαρούν την παιδικότητά τους, να γίνουν κοινωνικά, να χτίσουν την καλοσύνη και την αυτοπεποίθησή τους και να είναι χαρούμενα! Να ζήσουν!

Και ναι, ελπίζω να βάζουν πάντα τα δυνατά τους για να πετυχαίνουν τους στόχους τους, αλλά η σκληρή δουλειά δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος της ζωής. Θέλω να μπουν στον πραγματικό κόσμο με ευτυχία και υγεία να επιλέγουν πάντα όσα τους κάνουν ευτυχισμένους. 

Ελπίζω λοιπόν όλα τα παιδιά που τελειώνουν μια τάξη για να πάνε στην επόμενη, να είναι πάνω απ' όλα χαρούμενα. 

Μετάφραση από LIVING Full

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v