«Ποτέ μην ντρέπεστε για το σώμα σας. Ζήστε και δείξτε τον εαυτό σας όπως είναι»

«Ποτέ μην ντρέπεστε για το σώμα σας. Ζήστε και δείξτε τον εαυτό σας όπως είναι»

Είναι καιρός να αποβάλλουμε τα στερεότυπα που μας θέλουν αψεγάδιαστες σαν... Barbie! Το σώμα μας καθρεφτίζει τις γέννες μας, τις φορές που λόγω άγχους φάγαμε λίγο παραπάνω, τους μήνες που οι υποχρεώσεις μας ήταν τόσες που δεν προλάβαμε να πάμε γυμναστήριο, τη ζωή μας όλη!

Όπως διαβάσαμε και στη σελίδα του ψυχολόγου Δημήτρη Πετρούνια, δεν ντρεπόμαστε για το σώμα μας. Νιώθουμε περήφανες γι' αυτό και δεν το κρύβουμε. 

«Οι αληθινές γυναίκες έχουν καμπύλες... ή όχι. Φοράνε Νο 34 ήΝο  56 ή το μέγεθος που θέλουν. Δεν επιτρέπουν σε έναν αριθμό να τις καθορίζει.

Οι αληθινές γυναίκες έχουν παιδιά και γερνάνε χαρούμενες βλέποντάς τα να μεγαλώνουν... ή επιλέγουν να μην έχουν, και μεγαλώνουν ακριβώς το ίδιο. Παντρεύονται ή μένουν μόνες.

Απολαμβάνουν και δεν ντρέπονται. Δεν ζητούν συγχώρεση που είναι έτσι όπως είναι: ψηλές, κοντές, λεπτές, εύσωμες, όμορφες ή άσχημες. 

Οι πραγματικές γυναίκες έχουν καμπύλες ή όχι, μικρό ή μεγάλο στήθος, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τις κρίνει γι' αυτό. Φοράνε στρινγκ ή εσώρουχα ή τίποτα. Κάνουν αποτρίχωση μόνο αν το θέλουν. Έχουν λευκό δέρμα, ή σκούρο δέρμα. Λείο δέρμα, ή με ρυτίδες.

Οι πραγματικές γυναίκες δεν φοβούνται να είναι μόνες αν το θέλουν ή να μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, ούτε μένουν σε μια σχέση με το ζόρι για να μην τις αποχαρακτηρίσουν.  

[...] Οι πραγματικές γυναίκες αποφάσισαν ότι η ευτυχία τους εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνη τη γυναίκα που βλέπουν κάθε πρωί μπροστά στον καθρέφτη, εκείνη τη γυναίκα που επιτέλους έμαθαν να αγαπούν.

Οι πραγματικές γυναίκες είναι πιο δυνατές, πιο σοφές, πιο γενναίες, πιο αυθεντικές κάθε μέρα. 

[...] Οι πραγματικές γυναίκες κέρδισαν τη μάχη με τη μνησικακία, το μίσος, το φόβο. Έχουν εμπιστευτεί ξανά τον εαυτό τους, τον έχουν εκτιμήσει, τον σέβονται και τολμούν.

Έχουν μάθει να φεύγουν εγκαίρως, να σταματούν να αγαπούν όταν ήρθε η ώρα. Οι αληθινές γυναίκες έχουν καταλάβει ότι ο φόβος δεν είναι να είσαι μόνη, αλλά να είσαι με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις μόνη.

[...] Οι αληθινές γυναίκες έχουν σταματήσει να αφήνουν τους άλλους να τις κάνουν να νιώθουν τύψεις ή να ντρέπονται που είναι αυτές που είναι. Οι πραγματικές γυναίκες δεν χρειάζονται κανέναν για να τους πει ότι είναι, επειδή γνωρίζουν ήδη.

Μην ντρέπεστε να δείξετε τις καμπύλες σας. Ποτέ μην ντρέπεστε για το σώμα σας, ζήστε και δείξτε τον εαυτό σας όπως είναι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v