Ραιδεστός: εκτάκια ξενάγησαν στο σχολείο τους τα πρωτάκια του Σεπτεμβρίου για να τα προετοιμάσουν!

Ραιδεστός: εκτάκια ξενάγησαν στο σχολείο τους τα πρωτάκια του Σεπτεμβρίου για να τα προετοιμάσουν!

Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τα παιδιά. Παράλληλα με τον ενθουσιασμό τους που θα πάνε στο «μεγάλο σχολείο», νιώθουν ανασφάλεια και φόβο για το άγνωστο και συνήθως αναλαμβάνουμε εμείς οι γονείς να τα προετοιμάσουμε και να τα καθησυχάσουμε γι' αυτό που ακολουθεί.

Το 1ο Δημοτικό Ραιδεστού, όμως, ανέλαβε μια υπέροχη πρωτοβουλία για τα μελλοντικά πρωτάκια της, στην οποία συμμετείχαν και οι μαθητές της έκτης. Συγκεκριμένα, όπως διαβάσαμε σε ανάρτησή του, οι απόφοιτοι πήραν από το χέρι τα πρωτάκια του Σεπτεμβρίου, τους έδειξαν όλους τους χώρους σχολείου και τους μίλησαν για την όμορφη εμπειρία που θα ζήσουν.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Σήμερα τα νήπια του νηπιαγωγείου μας επισκέφτηκαν τα τμήματα της α΄ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου της Νέας Ραιδεστού, στα πλαίσια της μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό.

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης πήραν από το χεράκι τα νηπιάκια για να τα οδηγήσουν στον συγκεκριμένο χώρο της αυλής για να κάνουμε όλοι μαζί προσευχή. Περάσαμε πολύ πολύ όμορφα!

Ευχαριστούμε την κα διευθύντρια για την θερμή υποδοχή της, τις γλυκύτατες δασκάλες της πρώτης και όλους τους δασκάλους που βοήθησαν για να αισθανθούν τα νηπιάκια χαρά στο σχολείο που θα περάσουν τα υπόλοιπα 6 χρόνια της μαθητικής τους ζωής». 

v