Εσείς διαβάζατε Μανίνα; 15 εξώφυλλα του θρυλικού περιοδικού που έγραψε ιστορία

Εσείς διαβάζατε Μανίνα; 15 εξώφυλλα του θρυλικού περιοδικού που έγραψε ιστορία

Στα 80's και τα '90s, υπήρχαν αρκετά περιοδικά που έκαναν θραύση στους έφηβους και κάθε ένα από αυτά είχε τη δική του, ξεχωριστή ταυτότητα. Το «ποπ και ροκ», η «Βαβούρα», η «Βαβέλ» ή ακόμα και το «Ρομάντσο», υπήρχαν πεταμένα εδώ κι εκεί σε όλα σχεδόν τα σπίτια και γέμιζαν τις ατέλειωτες ώρες ανίας των εφηβικών μας χρόνων. Ωστόσο, η «Κατερίνα» και η «Μανίνα», που προοριζόταν κυρίως για κορίτσια (αλλά τα διάβαζαν στα κρυφά και τα αγόρια), μας στιγμάτισαν για τα καλά.

Και μπορεί η «Κατερίνα» να ήταν για τις πιο τολμηρές, η «Μανίνα» απευθυνόταν στις ελαφρώς πιο ρομαντικές κι ονειροπόλες και η αισθητική των εξωφύλλων της ήταν πάντα λίγο κιτς και πολύ μπροστά για την εποχή.

Απευθυνόταν κυρίως σε κορίτσια ηλικίας 8-15 ετών και αρχικά περιλάμβανε κόμικς από ξένους εκδοτικούς οίκους. Με την πάροδο του χρόνου προστέθηκαν στην ύλη του διάφορα ένθετα αφιερώματα, ενώ στις σελίδες της οι αναγνώστες έβρισκαν σιδερότυπα, αφίσες με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, αυτοκόλλητα, χειροτεχνίες και πολλές ακόμα προσφορές. 

Πάμε, όμως, να θυμηθούμε μερικά από τα εξώφυλλα του αγαπημένου μας περιοδικού για το οποίο θα μιλάμε ακόμα και στα εγγόνια μας. 

Πηγή: lifo.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v