Πρόωρο «θαυματάκι» που γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες επιβίωσε και πήγε 1η φορά σπίτι του

Πρόωρο «θαυματάκι» που γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες επιβίωσε και πήγε 1η φορά σπίτι του

Ένα αγοράκι που γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες όχι μόνο επιβίωσε, αλλά ξεπέρασε και όλες τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει από το πρώτο λεπτό ζωής του και πήρε επιτέλους εξιτήριο απ' το νοσοκομείο όπου το φρόντιζαν επί 170 μέρες.

Ο μικρός Alanie όταν γεννήθηκε, στις 30 Νοεμβρίου 2022, ζύγιζε όσο ένα σακουλάκι ζάχαρης και χρειάστηκε εξειδικευμένη φροντίδα. Έμεινε 5,5 μήνες στο νοσοκομείο όπου έλαβε διάφορες θεραπείες για τα προβλήματα που του είχε προκαλέσει η προωρότητα.

Είχε αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας σταδίου δύο, μια πάθηση που επηρεάζει τα μάτια του, και είχε επίσης εγκεφαλική αιμορραγία σταδίου ένα και λοιμώξεις όπως μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, είπε η μητέρα του.

«Μιλάμε για ένα μωρό που οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν στο 30%, για να πούμε στην καλύτερη περίπτωση, γύρω στο 30%, 40% - και όμως νίκησε τις πιθανότητες», είπε ο γιατρός που τον φρόντιζε.

Μετά από 170 ημέρες στο νοσοκομείο ο 6 μηνών Alanie πήγε για πρώτη φορά σπίτι του και η εξέλιξη της υγείας του σημειώνει καθημερινά τεράστια πρόοδο.

Πηγή: goodmorningamerica.com

v