«Οι αληθινοί άντρες διαθέτουν μπέσα, αισθήματα και ειλικρίνεια»

«Οι αληθινοί άντρες διαθέτουν μπέσα, αισθήματα και ειλικρίνεια»

Ο αληθινός άντρας, ο σύντροφος που χρειαζόμαστε όλες δίπλα μας, είναι εκείνος που σέβεται τις ανάγκες μας και την ελευθερία μας, μας σηκώνει όταν πέφτουμε και όπως πολύ σωστά λέει αυτό το κείμενο διαθέτει αισθήματα, μπέσα και ειλικρίνεια.

«Τον πραγματικό άντρα τον κάνει η αγάπη και ο σεβασμός που δείχνει στους γύρω και όχι ο δήθεν αντρισμός του.
 
Είναι και εκείνοι οι άντρες, οι γεννημένοι για να σε προστατεύουν, να θυσιάζονται και να δίνουν τα πάντα σε αυτούς που αγαπούν. Είναι εκείνοι που δεν θέλουν να κυλά ούτε ένα δάκρυ στο μάγουλο σου και προσπαθούν να πάρουν από πάνω σου ότι σε βαραίνει και σε στεναχωρεί. Eίναι άντρες αληθινοί, με αισθήματα, μπέσα και ειλικρίνεια.
 
Έχουν μάθει να κοιτούν πέρα από το δάχτυλο τους, γι’ αυτό δεν τους νοιάζει η άποψη του καθενός για το αν βοηθάνε τη γυναίκα τους ή αν απλώνουν ρούχα. Γιατί τον πραγματικό άντρα τον κάνει η αγάπη και ο σεβασμός που δείχνει στους γύρω και όχι ο δήθεν αντρισμός που ξεχειλίζει από τα παντελόνια του.
 
Που βάζει προτεραιότητα την οικογένεια του και όχι τον εαυτό του και το κυριότερο αγαπάει, χωρίς να περιμένει ανταπόκριση. Ξέρει να θυσιάζεται και να κάνει την γυναίκα του να αισθάνεται βασίλισσα στο πλευρό του χωρίς να έχει τα πλούτη μιας βασίλισσας.
 
Είναι το στήριγμα σου, η σανίδα σωτηρίας σου στις δύσκολες στιγμές.
 
Είναι οι αυθεντικοί, εκείνοι οι άντρες που δεν μιλάνε πολύ αλλά μόλις σου μιλήσουν λένε αυτό ακριβώς που θες να ακούσεις, ούτε πολλά λόγια ούτε υποσχέσεις, ντόμπρες απλές εξηγήσεις. Και δεν ντρέπονται για αυτό που έχουν δίπλα τους, το επέλεξαν.
 
Δεν ντρέπονται για τις επιλογές τους, τις διάλεξαν. Προχωράνε παρακάτω με γνώμονα την καρδιά και ότι προκύψει. Πολλοί από αυτούς δεν είναι όμορφοι, ούτε τα έχουν όλα, αλλά έχουν ακριβώς τα συστατικά που χρειάζονται για να κάνουν μια σχέση να έχει γερές βάσεις και μια οικογένεια γεμάτη αγάπη και ειλικρίνεια.
 
Θα είναι πάντα το στήριγμα σου, θα θυσιάζεται και θα σε αγαπάει αρκεί να τον εκτιμάς και να τον αγαπάς το ίδιο. Αρκεί απλά να του προσφέρεις ό,τι μπορείς και δεν θα σου πει ποτέ όχι . Και ναι, είναι αλήθεια, για όποιον πει το αντίθετο, υπάρχουν αυτοί οι άντρες.
 
Μαρία Κυπραίου»
 
v