Ο Φίλιππος Φούφας πέτυχε το απόλυτο στις Πανελλήνιες: έγραψε 20 και στα 4 μαθήματα!

Ο Φίλιππος Φούφας πέτυχε το απόλυτο στις Πανελλήνιες: έγραψε 20 και στα 4 μαθήματα!

Κατάφερε και έκανε το θαύμα ο μαθητής Φίλιππος Φούφας, ο οποίος πέτυχε το απόλυτο στις Πανελλήνιες 2023, αριστεύοντας με 20.000 μόρια!

Ο Φίλιππος έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα και έσπασε όλα τα ρεκόρ. Εξασφάλισε το 100/100 και από τους 8 εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά του στις Πανελλήνιες εξετάσεις και αναδείχθηκε ο πρώτος των πρώτων όλων των εποχών.

Ο ίδιος διάλεξε τη Νομική Αθήνας για να ξεκινήσει τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο. Ο 18χρονος Φίλιππος έχει πολλά όνειρα. Μόλις ολοκληρώσει τη Νομική θα ήθελε να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ο μαθητής μίλησε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" για την τεράστια αυτή επιτυχία του, αλλά και για τα όνειρά του για το μέλλον.

«Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», είπε αρχικά.

«Γενικά διάβαζα πολύ. Η προετοιμασία για τις πανελλήνιες αφορά κυρίως στη Β’ και Γ’ λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. Dεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει. Αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής, ότι είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ και ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοι θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια, πώς θα είναι η σχολή, θα πρέπει να το βιώσω», συνέχισε ο μαθητής.

Πώς ήταν η χρονιά του και τι στερήθηκε; Ο Φίλιππος Φούφας δήλωσε πως, «οι πανελλήνιες χρειάζονται ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. Όχι ότι είναι απαραίτητο να μη βγει κανείς ούτε μια φορά από το σπίτι του για 2 χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και την σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας. Αφου ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά είναι πολύ νωρίς».

Πηγή: thetoc.gr

v