Φοιτητής πήγαινε στη σχολή του με αεροπλάνο κάθε βδομάδα για να μην νοικιάσει σπίτι

Φοιτητής πήγαινε στη σχολή του με αεροπλάνο κάθε βδομάδα για να μην νοικιάσει σπίτι

Τις τελευταίες ώρες η είδηση ενός φοιτητή που προτίμησε να πηγαίνει στη σχολή του με αεροπλάνο κάθε βδομάδα αντί να νοικιάσει σπίτι έχει γίνει viral και αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο τα ενοίκια της Ελλάδας απλησίαστα, αλλά και του εξωτερικού.

Ο νεαρός αποφάσισε να πηγαινοέρχεται τρεις φορές τη βδομάδα από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο με αεροπλάνο, για να μη χρειαστεί να νοικιάσει σπίτι σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές των ΗΠΑ.

Έκατσε, τα υπολόγισε και είδε πως οι πτήσεις διάρκειας περίπου μιας ώρας από το ένα μέρος στο άλλο τον συνέφεραν οικονομικά. Πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα στο πανεπιστήμιό του, χωρίς να χάσει μάθημα και συνολικά για 238 πτήσεις από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι τον Μάιο του 2023 ξόδεψε 5.592 ευρώ.

Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε αρκετά, μιας και σηκωνόταν κάθε φορά στις 3 το πρωί, προκειμένου να βρίσκεται στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου στις 10, ωστόσο αν στο ίδιο 10μηνο διάστημα είχε επιλέξει να νοικιάσει σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο τα έξοδά του θα είχαν φτάσει ή ξεπεράσει τις 30.000 δολάρια.

Πηγή: gazzetta.gr

v