«Δεν ήθελα ποτέ κάτι τόσο πολύ στη ζωή μου όσο το να γίνω μαμά»

«Δεν ήθελα ποτέ κάτι τόσο πολύ στη ζωή μου όσο το να γίνω μαμά»

Δεν ήθελα ποτέ κάτι τόσο πολύ στη ζωή μου όσο το να γίνω μητέρα. Μητρότητα είναι το να είσαι ολόκληρος ο κόσμος των παιδιών σου, ενώ εκείνα είναι ολόκληρος ο κόσμος ο δικός σου. 

Μητρότητα είναι να τα διδάσκεις και να σε διδάσκουν, να διαμορφώνεις την προσωπικότητά τους κι εκείνα τη δική σου. Μητρότητα είναι να γίνεσαι η αιτία που λάμπουν τα μάτια των παιδιών σου από χαρά, την ίδια στιγμή που εκείνα είναι ο λόγος που λάμπουν τα δικά σου μάτια από αγάπη κι ευτυχία. 

Μητρότητα είναι να τα βάζεις για ύπνο κι έπειτα να χαζεύεις τις φωτογραφίες τους στο κινητό σου μέχρι να αποκοιμηθείς, να τα αγκαλιάζεις και να νιώθεις ολόκληρη κι ευτυχισμένη, να μην χορταίνεις το γέλιο τους και να μην τα αφήνεις λεπτό από τα μάτια σου. 

Και ναι, η μητρότητα δεν είναι ούτε εύκολη ούτε τέλεια. 

Είναι να βλέπεις τα παιδιά σου να ξεσπούν και να κλαίνε τη στιγμή που χρειάζεσαι ησυχία και ηρεμία, να νιώθεις ενοχές για κάθε απόφαση που παίρνεις, να δίνεις συνέχεια χωρίς διάλειμμα, να κουράζεσαι, να εξαντλείσαι, να γίνεσαι χίλια κομμάτια...

Ποτέ, όμως δεν μετανιώνω που έγινα μαμά. Έτσι θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου: με γέλια, κλάματα, φωνές, άγχος, στρες, περηφάνια και δάκρυα συγκίνησης και χαράς.

Γιατί η μητρότητα είναι ό,τι ήθελα περισσότερο στη ζωή μου και το είμαι η μαμά σας είναι συγκλονιστικό. 

Ελεύθερη μετάφραση από LIVING Full

v