Προωράκι που νίκησε τον θάνατο δεν σταματά να χαμογελά!

Προωράκι που νίκησε τον θάνατο δεν σταματά να χαμογελά!

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα στις 22 εβδομάδες όχι μόνο επιβίωσε, αλλά ξεπέρασε και όλες τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει από το πρώτο λεπτό της ζωής του και πήρε επιτέλους εξιτήριο απ' το νοσοκομείο όπου το φρόντιζαν επί 121 μέρες.

Η μικρή Ghazia ζύγιζε λιγότερο από 500 γραμμάρια όταν γεννήθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην ΜΕΝΝ για αρκετό καιρό. Πάλεψε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσει, καθώς οι γιατροί και οι νοσοκόμες έκαναν τιτάνιες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή.

Οι μέρες γίνονταν εβδομάδες και οι εβδομάδες μήνες, αλλά το μωράκι δεν το έβαζε κάτω. Παρότι μια σταλιά, δυνάμωνε μέρα με τη μέρα. Μετά από  121 ημέρες στο νοσοκομείο, η Ghazia πήρε τελικά εξιτήριο. Η επιβίωσή της ήταν αξιοσημείωτη και έχει χαρακτηριστεί ως «θαύμα» ενώ οι γονείς και το ιατρικό προσωπικό τη φωνάζουν «μαχήτρια».

Τώρα, η Ghazia είναι ένα υγιές μωρό με φυσιολογικό βάρος που δεν σταματά να χαμογελά. Όπως δήλωσε η μητέρα της «δεν λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή και δεν έχει κάποιο πρόβλημα».

Πηγή: gulfnews.com

v