Πρόωρο νίκησε όλα τα προβλήματα υγείας και σήμερα είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Πρόωρο νίκησε όλα τα προβλήματα υγείας και σήμερα είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Η Naiyana είναι ένα πανέμορφο κορίτσι 7 ετών, που καθημερινά κάνει περήφανους τους γονείς της και εμπνέει θαυμασμό στους γύρω της για το μαχητικό της πνεύμα. Χαρακτηριστικό που, απ' ότι φαίνεται, είχε από πολύ μωρό, καθώς γεννήθηκε πρόωρα στις 25 εβδομάδες και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, βγήκε αληθινή νικήτρια.

Η Naiyana Aikens γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2014, στις 25 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 680 γραμμάρια. Οι γονείς της δεν θα ξεχάσουν ποτέ το σοκ που έπαθαν όταν την είδαν για πρώτη φορά. «Έμοιαζε με μικροσκοπικό πουλάκι που πάλευε να μείνει ζωντανό», θυμάται ο μπαμπάς της.

Αμέσως μετά τη γέννησή της η Naiyana μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, όπου και διασωληνώθηκε. Λίγο αργότερα, όμως, εμφάνισε νεκρωτική εντεροκολίτιδα και μεταφέρθηκε επειγόντως σε εξειδικευμένο νοσοκομείο. 

«Μέσα σε 5 μήνες είχε υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις. Χρειαζόταν αναπνευστική υποστήριξη, αλλά τα κατάφερε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο μας βοήθησαν οι γιατροί», είπε η μητέρα της και ανέφερε ότι η κόρη της πήρε εξιτήριο μετά από 5 μήνες. 

Η μικρή Naiyana δυνάμωνε μέρα με τη μέρα και χρόνια με τα χρόνια, ώσπου έγινε 7 χρονών. Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας και είναι ένα ευτυχισμένο παιδί.

Μαζί με τη μητέρα της έγραψαν ένα βιβλίο, στο οποίο εξιστορούν την ιστορία της με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν άλλους γονείς που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο The Royal Wolverhampton NHS Charity, στην κλινική που έσωσε τη ζωή της.

Το «My Neonatal Journey» είναι μια συναισθηματική ιστορία για τη μεταμόρφωση της Naiyana από ένα πολύ άρρωστο μωρό στο υγιέστατο κορίτσι που είναι σήμερα.

«Ελπίζω οι οικογένειες να διαβάσουν το βιβλίο και να δουν ότι το μωρό τους μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει δυνατό όπως εγώ», δήλωσε η 7χρονη.

Πηγή: justgiving.com

v