Πάρος: πολίτες διεκδικούν ελεύθερες παραλίες, χωρίς ξαπλώστρες και είσοδο

Πάρος: πολίτες διεκδικούν ελεύθερες παραλίες, χωρίς ξαπλώστρες και είσοδο

Μετά την «ανακατάληψη» της γνωστής παραλίας Σάντα Μαρία στην Πάρο την περασμένη Κυριακή, οι πολίτες συνεχίσουν τον αγώνα τους για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού στην παραλία Μαρτσέλο.

Συγκεκριμένα, με κεντρικό σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» («Reclaim the Beach») η Κίνηση Πολιτών της Πάρου κάλεσε σε συγκέντρωση στην παραλία Μαρτσέλο. «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους  ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν» σημειώνεται στο κάλεσμα.

Έτσι πολλοί είναι αυτοί που έδωσαν το «παρών» προχωρώντας στη συμβολική «ανακατάληψη» της παραλίας από τις επιχειρήσεις που έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

«Μια κατάσταση που χειροτερεύει συνεχώς»

«Έχουμε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου που αγνοούνται συστηματικά από επιχειρηματίες, οι οποίοι αποφασίζουν να βάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και να καταλαμβάνουν ουσιαστικά τις ελεύθερες παραλίες, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση της Σαντα Μαρίας. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι μία κατάσταση που διολισθαίνει χρόνο με το χρόνο και χειροτερεύει συνεχώς», σημείωσε το μέλος της Κίνησης «Save Paros Beaches», Δαμιανός Γαβαλάς, στον Alpha.

Συλλήψεις επιχειρηματιών για παράνομη κατάληψη παραλιών

Την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο επιχειρηματίες «γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις οι οποίες καταλάμβαναν παράνομα τμήμα ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες – ξαπλώστρες, κατά περίπτωση».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας εξ αυτών ήταν ο επιχειρηματίας στην παραλία Σάντα Μαρία, που σε διάλογο με μέλος της Κίνησης Πολιτών, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της προηγούμενης Κυριακής, του δήλωσε «ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει». 

Πηγή: lifo.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v