Ρόδος: εθελοντές έσωσαν ελαφάκι που γεννήθηκε μέσα στις φλόγες

Ρόδος: εθελοντές έσωσαν ελαφάκι που γεννήθηκε μέσα στις φλόγες

Εθελοντές που περιφρουρούσαν καμένες εκτάσεις στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, εντοπίσαν ένα νεογέννητο ελάφι το οποίο και διέσωσαν. Η μητέρα του δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και κάηκε στην μεγάλη πυρκαγιά του νησιού.

Όταν βρέθηκε ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, φανερά εξουθενωμένο, νωθρό και δεν δεχόταν να πιει ούτε νερό ενώ ήταν φανερά. Οι εθελοντές μετέφεραν το ελαφάκι αυτό, στην φάρμα του Στέργου Σεντονά, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια μικρή ομάδα ελαφιών.

Μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο Στέργος Σεντονάς είπε: «Τα παιδιά έφεραν εδώ το ελαφάκι, που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης του. Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε Νικήτα. Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και για αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε»

v