Διακοπές με μικρά παιδιά: πώς να χαλαρώσεις χωρίς να τα παραμελήσεις!

Διακοπές με μικρά παιδιά: πώς να χαλαρώσεις χωρίς να τα παραμελήσεις!

Οι διακοπές με μικρά παιδιά δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς, αλλά οι στιγμές που ζεις μαζί τους είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες! Φέτος, προσπάθησε να δημιουργήσεις όμορφες αναμνήσεις χωρίς να εξαντληθείς αλλά και να βρεις τρόπο να γεμίσεις μπαταρίες για τον χειμώνα χωρίς να παραμελήσεις τα μικρά σου. Πώς;

Καλοί οι κανόνες, αλλά χρειάζονται και εξαιρέσεις

Στις διακοπές, όπως λέει και η λέξη, διακόπτεις την καθημερινότητά σου. Κάνεις ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς, αλλάζεις παραστάσεις και ρίχνεις γενικά τους τόνους! Χαλάρωσε τα όρια που έχεις βάλει στα παιδιά και φρόντισε να κρατήσεις μόνο τα βασικά, όπως την ώρα του ύπνου και του φαγητού.

Κατά τα άλλα, άστα ελεύθερα να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, χωρίς να τα πιέζεις. Διάλεξε τις μάχες σου και περιόρισε τα «όχι» και τα «μη». Έτσι, θα περάσετε όλοι καλά χωρίς γκρίνιες, κλάματα και αχρείαστους περιορισμούς. 

Πήγαινε με το... κύμα

Πριν ξεκινήσουν οι διακοπές, πιθανότατα έφτιαξες ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις εκδρομές που θα πάτε, τα μουσεία που θα επισκεφθείτε, ίσως ακόμα και τα εστιατόρια στα οποία θα τρώτε. Είναι κάτι που κάνουμε οι περισσότερες μαμάδες αλλά, δυστυχώς, δεν μας βγαίνει πάντα σε καλό! Τα παιδιά δεν θέλουν πάντα να ακολουθήσουν το πρόγραμμά μας, υπάρχουν καθυστερήσεις που δεν υπολογίζαμε, ενώ τα απρόοπτα δεν σταματούν ποτέ να μας ξαφνιάζουν (δυσάρεστα). 

Αντί να στεναχωρηθείτε, να αναστατωθείτε ή να θυμώσετε, πάρτε το απόφαση πως οι διακοπές με παιδιά δεν είναι πάντα όπως τις θέλουμε. Δεν πειράζει αν περάσετε μία μέρα στην πισίνα (που θέλουν τα μικρά σας) αντί να πάτε στην τέλεια παραλία που ανακαλύψατε. Το πιο σημαντικό είναι να περάσετε όμορφο χρόνο σαν οικογένεια κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε. 

Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα όλοι μαζί!

Συνήθως, επισκέπτεσαι ένα μέρος για να δεις συγκεκριμένα αξιοθέατα, να περπατήσεις σε συγκεκριμένους δρόμους και να κολυμπήσεις σε συγκεκριμένες παραλίες. Όταν τα πράγματα... στραβώνουν, μπορείς να πάρεις τις αποστάσεις σου χωρίς τύψεις και ενοχές. 

Άσε τα παιδιά με τον μπαμπά να περάσουν με τη μέρα τους όπως θέλουν και αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Οι παραλίες και τα αξιοθέατα σε περιμένουν να τα απολαύσεις και κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει που περνάς καλά χωρίς τα παιδιά σου! Να θυμάσαι πως όταν επιστρέψεις θα είσαι γεμάτη και χαλαρή, έτοιμη να δημιουργήσεις με τα παιδιά σου πανέμορφες αναμνήσεις.  

Εκμεταλλεύσου τις ήσυχες καλοκαιρινές νύχτες

Όταν επιτέλους πέσουν για ύπνο τα παιδιά, εκμεταλλεύσου τις αυγουστιάτικες νύχτες όσο καλύτερα μπορείς. Μια όμορφη συζήτηση με τον σύντροφό σου, ένα ωραίο βιβλίο ή ένας απολαυστικός ύπνος χωρίς άγχη και έγνοιες θα σε ανανεώσουν περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεχάσεις για λίγο την καθημερινότητα της πόλης, να μείνει μακριά από ειδήσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσπαθείς να απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή. Δεν αρκεί μόνο ένα όμορφο μέρος για να σε ξεκουράσει. Πρέπει να βάλεις κι εσύ τα δυνατά σου να τα ξεχάσεις όλα και να περάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς. 

v