Ατρόμητη 10χρονη κάνει extreme sports από τα 4: «θέλω να τα δοκιμάσω όλα!»

Ατρόμητη 10χρονη κάνει extreme sports από τα 4: «θέλω να τα δοκιμάσω όλα!»

Η10χρονη Mary Jones από το Ηνωμένο Bασίλειο δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί αφού η αγάπη της για την αδρεναλίνη την έχει οδηγήσει στο να κάνει extreme sports που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται και να τα σκεφτούν από τα 4. 

Έχει ως στόχο να κάνει κάθε extreme sport που υπάρχει και έχει ξεκινήσει ήδη όπου από μικρή ηλικία έχει κάνει bungee jumping και πτώση με αλεξίπτωτο. Έχει ως όνειρο να γίνει μια επαγγελματίας wakeboarder και να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία.

Η αγάπη της για την αδρεναλίνη ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 4 ετών σε ένα ταξίδι που έκανε με τους γονείς της στην Τουρκία. Τότε εκείνοι έκαναν μια πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς και παρόλο που φοβόταν να δοκιμάσει είπε πως «ήταν το πιο διασκεδαστικό πράγμα στον κόσμο».

Ο πατέρας της δήλωσε πως «σκέφτηκα ότι θα έλεγαν πως δεν υπάρχει περίπτωση λόγω της ηλικίας της να κάνει αλεξίπτωτο, αλλά αποδείχθηκε ότι μπορούσε και έτσι ανέβηκε στην κορυφή». Σύμφωνα με το NewYorkPost οι γονείς της είπαν πως ήταν «τραυματικό» να βλέπουν την 4χρονη κόρη τους να κάνει αλεξίπτωτο πλαγιάς αλλά της άρεσε τόσο πολύ που γύρισε πίσω και το έκανε τρεις φορές.

Από τότε κάνουν συνέχεια δραστηριότητες που τροφοδοτούν την αδρεναλίνη και μάλιστα οι γονείς της μικρής την βοήθησαν να βρει μια εταιρεία που θα επιτρέπει στα παιδιά να δοκιμάσουν τέτοιες δραστηριότητες από την ηλικία των εννέα ετών στην Ταϊλάνδη.

" target="_blank">

Μέσα και έξω στο σπίτι

Όσον αφορά τις δραστηριότητες πιο κοντά στο σπίτι η Μαίρη λατρεύει την αναρρίχηση σε εσωτερικούς χώρους, το bouldering, τις βόλτες με γουρούνες και το τραμπολίνο.

Ωστόσο, μια από τις μεγαλύτερες αγάπες της είναι το θαλάσσιο σπορ wakeboarding το οποίο ανακάλυψε το 2021, όταν ήταν γύρω στα οκτώ.

Πλέον προπονείται εβδομαδιαία, ενώ κέρδισε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αστικών wakeboard καλωδίων κάτω των 10 ετών και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων κορασίδων τον Ιούλιο του 2023.

Η Mary τώρα θέλει να ξεκινήσει το kitesurf, ένα άλλο θαλάσσιο σπορ για το οποίο πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα μέχρι να φτάσει στο ελάχιστο βάρος ώστε να μπορέσει να ελέγξει τον χαρταετό.

Πηγή: reader.gr

v