83χρονος από το Κιλκίς επέστρεψε στα θρανία και πήρε απολυτήριο Γυμνασίου!

83χρονος από το Κιλκίς επέστρεψε στα θρανία και πήρε απολυτήριο Γυμνασίου!

Ο Απόστολος Προδανάς από το Κιλκίς σε ηλικία 83 ετών πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όνειρο: πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου ύστερα από 71 χρόνια, αποδεικνύοντας σε όλους ότι όταν έχεις πείσμα και θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Με αγάπη για τη μουσική και το διάβασμα, όπως λέει ο ίδιος, όλα άρχισαν από μία αφίσα στο καφενείο, στο Πεδινό του Κιλκίς.

«Είδα μια ανακοίνωση στο καφενείο και πήρα στο τηλέφωνο που είχε κι αυτοί με παρακίνησαν και πήγα, οι καθηγητές μου δηλαδή, κάποιος Θεόδωρος Ηλίας και ο Βουλγαράκης. Πέρασαν από εδώ και μου είπαν να πάω από εκεί να με γράψουν, δεν περνούσα εγώ, όλο έλεγα θα περάσω και τελικά πέρασαν αυτοί από εδώ και με έγραψαν κι έτσι συνέχισα αλλιώς ίσως να μη συνέχιζα κιόλας. Με αντάμωσε μια χωριανή κάποτε και μου είπε ‘τι το θέλεις το γυμνάσιο εσύ, 100 χρονών τώρα…’ και της λέω ‘και 101 να ήμουν, θα πήγαινα".

Περήφανος ήμουν εκείνη την ώρα, που έπαιρνα το απολυτήριο, που έβλεπα όλους τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριές μου, το ίδιο, αγκαλιαστήκαμε όλοι, φιληθήκαμε, που πήραμε τα απολυτήρια», λέει συγκινημένος ο Απόστολος Προδανάς, Απόφοιτος Γυμνασίου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς στην κάμερα της ΕΡΤ.

Το 1952 ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο και 71 χρόνια μετά τον Ιούνιο του 2023, πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου και τώρα, όπως λέει, έχει συνέχεια το Λύκειο!

Πηγή: skai.gr

v