Κακοκαιρία στην Καρδίτσα: 80χρονος έσωσε 15 ανθρώπους με τη βάρκα του!

Κακοκαιρία στην Καρδίτσα: 80χρονος έσωσε 15 ανθρώπους με τη βάρκα του!

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η αυτοθυσία του Κώστα Τασσιόπουλου, κατοίκου στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ένα από τα χωριά που επλήγη κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ο οποίος κατάφερε να διασώσει 15 άτομα με τη βάρκα του.

Ο ίδιος μίλησε στα τηλεοπτικά συνεργεία, που βρίσκονται στο σημείο, αναφέροντας τα εξής: «Έβγαλα μία οικογένεια από τα κεραμίδια, έναν άνδρα και το παιδί, έσκισα και τα χέρια μου» είπε αρχικά για την αξιοθαύμαστη πράξη αλληλεγγύης του, εν μέσω καταστροφής. «Έβγαλε τέσσερις σειρές κεραμίδια, τους έβαλα στη βάρκα και τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο και συνέχισα. Εγώ έβγαλα 15 άτομα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο, γιατί είναι ψηλό κτίριο, είναι διώροφο. Τους άφησα εκεί πέρα και άρχισα να τριγυρνάω. Οι συνθήκες ήταν τραγικές, αλλά επειδή εγώ είμαι πλαιός βαρκάρης και έχω βγάλει τέσσερις πλημμύρες μέσα στο χωριό. Αυτή ήταν η χειρότερη πλημμύρα, τα σπίτια δεν φαίνονται» σημείωσε στη συνέχεια, ενώ όταν ρωτήθηκε από τους κατοίκους που διέσωσε για τον εάν θέλει πληρωμή, αποκρίθηκε «όχι».

Πηγή: reader.gr

v