Κακοκαιρία Daniel: 83χρονος πήρε αγκαλιά την άρρωστη γυναίκα του και την έσωσε

Κακοκαιρία Daniel: 83χρονος πήρε αγκαλιά την άρρωστη γυναίκα του και την έσωσε

H κακοκαιρία Daniel που έπληξε την χώρα μας πριν από λίγες μέρες προκάλεσε αμέτρητες καταστροφές, ενώ τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι πλημμύρες «έπνιξαν» ολόκληρά χωριά και εκατοντάδες κάτοικοι της Θεσσαλίας βρέθηκαν στο έλεος αυτής της βιβλικής καταστροφής.

Αναμέσά τους και ο κ. Γιώργος, ο οποίος αν και 83 ετών, βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να πάρει αγκαλιά την άρρωστη σύζυγό του για να τη σώσει από τους χειμάρρους που σάρωσαν την Καρδίτσα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ethnos.gr, ο 83χρονος παππούλης μαζί με την γυναίκα του ζήσανε στιγμές αγωνίας μέχρι να καταφέρουν να βρεθούν σ' ένα ασφαλές μέρος. Μιλώντας στην δημοσιογράφο του Open Ευλαμπία Ρέβη είπε:

«Ένας άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο θηρίο. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Αν ήταν περισσότερα μέτρα μπορεί να πέφταμε και οι δύο και να πνιγόμασταν. Μας βοήθησε ο Θεός.

Χτυπάει η καμπάνα και σηκωνόμαστε και με παίρνουν τηλέφωνο ότι πνιγόμαστε. Τρακτέρ και αυτοκίνητο ήταν μέσα στο νερό. Δεν περίμενα τίποτα άλλο.

Έπρεπε να σώσω την γυναίκα μου και τον εαυτό μου. Την παίρνω την γιαγιά στον ώμο, αγκαλιά, μέσα στο νερό, την ανέβασε πάνω και ήρθαν οι γείτονες και με βοήθησαν και αυτοί. Ήμουν βρεγμένος μέχρι το πρωί. Δεν υπήρχαν ρούχα, δεν υπήρχαν τίποτα».

Η σύζυγος του 83χρονου δήλωσε ότι είναι άρρωστη 20 χρόνια και κάνει χημειοθεραπείες, ενώ για την μεγαλειώδη πράξη του άντρα της είπε «Είμαστε 60 χρόνια παντρεμένοι. Πολύ μ΄αγαπάει, δεν έχω παράπονο».

Πηγή: ethnos.gr

v