Ένοχη η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της μικρής Μελίνας που πέθανε σε επέμβαση ρουτίνας

Ένοχη η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της μικρής Μελίνας που πέθανε σε επέμβαση ρουτίνας

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, αποφάνθηκε πως η αναισθησιολόγος είναι ένοχη για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια απλή χειρουργική επέμβαση και έχασε τη ζωή της.

Στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρωτοδίκως η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση και η υπόθεση επρόκειτο να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πατέρας του παιδιού με ανάρτηση στο Facebook. Ο ίδιος μίλησε στο neakriti.gr και τόνισε πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και να επιμένουμε. «Επιμείναμε 8 χρόνια και επιτέλους ακούσαμε τα αυτονόητα» ανέφερε και συμπλήρωσε πως αναισθησιολόγος «είναι ένοχη. Εγώ και η σύζυγός μου το ξέραμε», είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: lifo.gr

v