«Δεν μετανιώνω για τις θυσίες που κάνω για το παιδί μου»

«Δεν μετανιώνω για τις θυσίες που κάνω για το παιδί μου»

Η θυσία για την μάνα δεν είναι επιλογή, είναι γραμμένη στο DNA της και ξυπνά από την πρώτη στιγμή που θα πάρει στην αγκαλιά της το μωρό της. Αν ρωτήσετε οποιαδήποτε μαμά στον κόσμο αν μετανιώνει ή λυπάται για τις θυσίες που κάνει για το σπλάχνο της, τότε μάλλον θα σας απαντήσει όπως αυτή η αρθρογράφος.

«Το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου είναι ο γιος μου.

Το να είσαι νέα μαμά είναι εξαντλητικό, αλλά και τόσο όμορφο. Λένε ότι όταν κοιμάται, πρέπει μα κοιμάσαι κι εσύ. Αλλά δεν θέλω να χάσω καμία αγκαλιά, οπότε όταν κοιμάται, τον αγκαλιάζω σφιχτά.

Το να είσαι νέα μαμά είναι μοναχικό και ταυτόχρονα υπέροχο. Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο μόνη, αλλά επίσης ποτέ δεν ένιωσα ότι η ζωή μου είχε τόσο νόημα.

Δεν θα αντάλλασσα τη μοναξιά μου με πολλούς φίλους. Αν και το να έχω δυο φίλες, βοηθάει.

Μερικές φορές η μοναξιά είναι απαραίτητη για να εκτιμήσεις τα απλά και τα καθημερινά. Ο γιος μου γεμίζει την καθημερινότητά μου με την παρουσία του.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον κόσμο από τα να είσαι μαμά. Κάποτε δεν πίστευα ότι θα άντεχα όλη μέρα στο σπίτι, αλλά τώρα νιώθω ευγνώμων που μπορώ και το κάνω.

Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε: "Θα προτιμούσα να έχω περισσότερα χρήματα από το να μένω όλη μέρα στο σπίτι με τα παιδιά". Εγώ όχι. Προτιμώ να φτιάχνω αναμνήσεις και να είμαι παρούσα σε όλες τις πρώτες του στιγμές.

Ο χρόνος είναι κλέφτης. Η καριέρα μου θα είναι πάντα εκεί, το μωρό μου δεν θα είναι πάντα μωρό. Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για την απόφασή μου να αφήσω στην άκρη την καριέμα μου για να μείνω στο σπίτι.

Η καρδιά μου είναι γεμάτη. Είμαι ευτυχισμένη παρά τις θυσίες που κάνω καθημερινά για το παιδί μου. Και είναι πολλές, πιστέψτε με!

Έχω θυσιάσει την καριέρα μου. Τα χόμπι μου. Την κοινωνική μου ζωή. Τον ύπνο. Το να βγαίνω με φίλους και πολλά άλλα.

Κάποτε μου είχαν πει ότι όταν θα γίνω μάνα, θα καταλάβω. Είχαν δίκιο. Καταλαβαίνω. Έχασα κομμάτια του εαυτού μου και πολύ χρόνο από την προσωπική μου ζωή. Όμως δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο»

Πηγή: herviewfromhome.com

v