Φλώρινα: λαθροκυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε αρκουδάκι

Φλώρινα: λαθροκυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε αρκουδάκι

Ένας κτηνοτρόφος στη Φλώρινα αντίκρυσε ένα αποτρόπαιο θέμα στην περιοχή Ραδόσι, όταν εντόπισε νεκρό ένα αρκουδάκι μόλις λίγων μηνών. Απ' ότι φαίνεται το πυροβόλησε και το σκότωσε λαθροκυνηγός, καθώς το άτυχο ζώο έφερε τραύματα στη κοιλιακή χώρα και το θώρακα.

Ο κτηνοτρόφος ειδοποίησε άμεσα τη Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, εκπρόσωπος της οποίας μετέβη στην περιοχή. Δίπλα στο νεκρό αρκουδάκι, βρέθηκαν και φρέσκα ίχνη από ενήλικο ζώο, πιθανόν από τη μητέρα αρκούδα που ήταν μαζί του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ», πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας ενώ πριν από ένα έτος, στην ευρύτερη περιοχή, άγνωστοι είχαν σκοτώσει τρεις ακόμη αρκούδες.

Η αρκούδα προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική και ενωσιακή νομοθεσία και είναι ένα πολύτιμο είδος του φυσικού μας πλούτου και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος. Οι δύο οργανώσεις καλούν τις αρμόδιες αρχές να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος αυτού και να προχωρήσουν άμεσα σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Πηγή: newsbomb.gr

v