Ο Θωμάς, το ορφανό αρκουδάκι που σώθηκε από τον Αρκτούρο, επιστρέφει στη φύση!

Ο Θωμάς, το ορφανό αρκουδάκι που σώθηκε από τον Αρκτούρο, επιστρέφει στη φύση!

Ο Θωμάς, το ορφανό αρκουδάκι που έσωσε ο Αρκτούρος στις αρχές Μαΐου του 2022, είναι πια έτοιμος να ζήσει μόνος τους στη φύση και επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον!

Τότε, η οργάνωση ειδοποιήθηκε από κατοίκους του Πολυποτάμου Φλώρινας για ένα μικρό αρκουδάκι που περιφέρεται μόνο του. Ήταν τριών μηνών όταν έχασε τη μαμά του και περιπλανιόταν μόνο του για τουλάχιστον 2-3 μέρες, σε μια ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτιόταν από το μητρικό γάλα.

Ο Θωμάς, όμως, ήταν αληθινός μαχητής και κατάφερε να επιβιώσει, τρώγοντας καρπούς και χόρτα πριν τελικά, διασωθεί από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου. Μάλιστα, είναι το μοναδικό αρκουδάκι, από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο Αρκτούρος ως σήμερα, που έζησε τόσες μέρες χωρίς τη μαμά του.

Έπειτα από ένα χρόνο περίθαλψης, ο Θωμάς που είχε γίνει viral, μεγάλωσε εμφανώς και επέστρεψε στη φύση.

Πριν από λίγες ημέρες η Ομάδα Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη του Θωμά. Αφού τον νάρκωσε για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, μετρήσεις, λήψη δείγματος DNA και η τοποθέτηση του κολάρου-πομπού για την παρακολούθησή του, μπήκε σε κλουβί μεταφοράς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ορεινή δασική περιοχή στο Βίτσι.

Η πόρτα από το κλουβί άνοιξε κι έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ο Θωμάς όρμηξε με φόρα προς την ελεύθερη ζωή στο δάσος. Τα στίγματα που δίνει το κολάρο τους κάνουν αισιόδοξους ότι ο μικρός survivor θα τα καταφέρει.

Πηγή: athensvoice.gr

v