Ισραήλ: πριν τους εκτελέσει η Χαμάς, έκρυψαν και έσωσαν τα 10 μηνών διδυμάκια τους

Ισραήλ: πριν τους εκτελέσει η Χαμάς, έκρυψαν και έσωσαν τα 10 μηνών διδυμάκια τους

Ένα νεαρό ζευγάρι Ισραηλινών που δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς στο σπίτι τους στο Ισραήλ κατάφερε να σώσει τα 10 μηνών δίδυμα μωρά τους από την ίδια τραγική μοίρα κρύβοντάς τα σε ένα κρυφό καταφύγιο.

Ο Itay και η Hadar Berdichevsky, και οι δύο 30 ετών, είχαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αντιδράσουν όταν άκουσαν τους ένοπλους να προσπαθούν να σπάσουν την εξώπορτά τους, γνωρίζοντας ότι, αν δεν το έκαναν, τα παιδιά τους δεν θα είχαν ποτέ μέλλον. Οι τρομοκρατημένοι γονείς έβαλαν τα δύο μωρά τους σε ένα κρυφό καταφύγιο λίγες στιγμές πριν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισβάλουν στο σπίτι τους, αποκάλυψε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Κολομβία Γκάλι Νταγκάν.

Ο Itay και η Hadar «πολέμησαν γενναία» τους ενόπλους προτού τους πυροβολήσουν και τους σκοτώσουν κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στο Ισραήλ. Παραδόξως, τα δύο μωρά τους βρέθηκαν και διασώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες αφού έμειναν μόνα τους για περισσότερες από 12 ώρες, είπε ο Νταγκάν χαιρετίζοντας το ζευγάρι ως «ήρωες» που «έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους».

«Έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους στο καταφύγιο, ενώ τρομοκράτες διείσδυσαν στο σπίτι τους», έγραψε ο Νταγκάν στο Twitter. «Ο Itay και η Hadar δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν γενναία τους τρομοκράτες.

«Τα μωρά έμειναν μόνα τους για περισσότερες από 12 ώρες μέχρι να διασωθούν. Φανταστείτε τη φρίκη. Δύο τρομοκρατημένοι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τα παιδιά τους, που είναι πλέον ορφανά. Ευλογημένη η μνήμη αυτών των ηρώων», σημείωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

v