Δεν μπορώ να πιάσω φιλίες με άλλες μαμάδες και τελικά απομονώνεται ο γιος μου

Δεν μπορώ να πιάσω φιλίες με άλλες μαμάδες και τελικά απομονώνεται ο γιος μου
Ερώτηση:
Από κούνια δεν είχα φίλους και φίλες. Κατά τύχη έκανα κάποιες παρέες στο γυμνάσιο και στο λύκειο, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα, όμως, έχω απελπιστεί… Ο γιος μου πάει Γ' δημοτικού και ακόμα δεν έχω καταφέρει να πλησιάσω κάποια μαμά για να βγαίνουμε βόλτες. Όλες έχουν κάνει τις ομαδούλες τους και δεν μας συμπεριλαμβάνουν ποτέ. Και πώς θα συμπεριλάμβαναν, άλλωστε, αφού εγώ δεν πλησιάζω άνθρωπο… Ντρέπομαι πολύ να προσεγγίσω τις άλλες μαμάδες. Δεν μπορώ. Πως να βοηθήσω το παιδί μου που νιώθει μοναξιά; Εννοείται στις κούνιες δεν τον παίζει κανείς αφού όλοι είναι με τους φίλους τους.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι τόσο σημαντικό που μέσα από το μεγάλωμα του γιού σας, βλέπετε ξανά κάτι δικό σας και αναρωτιέστε πως να το προχωρήσετε. Ήδη είστε βήματα παρακάτω, αφού αισθάνεστε ότι το να είστε κλειστή δε σας συμφέρει.

Οι σχέσεις είναι απαιτητικές. Ταυτόχρονα όμως είναι και υπέροχες και από αυτές έχουμε να κερδίσουμε τις πιο όμορφες εμπειρίες. Το διαπιστώνετε άλλωστε από την σχέση με τον υπέροχο γιό σας! Για να τον φέρετε στη ζωή, ανοιχτήκατε στον σύντροφο σας, πλησιάσατε και εξελιχθήκατε. Ο υπέροχος γιός σας καθώς μεγαλώνει θέτει ξανά ερωτήματα για το πως προχωράτε στη ζωή, πόσο επιτρέπεται να πλησιάσετε με τους άλλους, εάν έχει λόγους να είναι συνεσταλμένος γιατί δεν τα καταφέρνει ή εάν μπορεί να μοιραστεί ανοιχτά τη λαχτάρα του με τους φίλους του!

Ο γιός σας σας κοιτά με αγωνία και ακολουθεί τις κινήσεις σας. Αυτή είναι μέχρι σήμερα η στάση σας. Εάν θα θέλατε να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που σχετίζεστε, μπορείτε να δουλέψετε και να τα καταφέρετε με μεγάλη επιτυχία! Είστε σε μια άλλη φάση ζωής τώρα, έχοντας ήδη δημιουργήσει τα δικά σας δεδομένα, επομένως έχετε άλλη βάση από την οποία ξεκινάτε. 

Μην το δείτε ως υποχρέωση διότι ο γιός σας μένει έξω από τις παρέες. Δείτε το ως ευκαιρία να πρωταγωνιστήσετε στη ζωή σας και να τον διδάξετε πως δεν είναι ποτέ αργά για υπερβάσεις!

Καλή αρχή!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v