Μια Ελληνίδα νηπιαγωγός στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου!

Μια Ελληνίδα νηπιαγωγός στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου!

Η Μαρίνα Ζαχαρία, μια νηπιαγωγό από τα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ανάμεσα στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς παγκοσμίους, και διεκδικεί το Global Teacher Prize.

Συγκεκριμένα, κατάφερε να ξεχωρίσει με το καινοτόμο της έργο ανάμεσα σε 7.000 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

Η Μαρίνα Ζαχαρία κρίθηκε για το εκπαιδευτικό της έργο τα τελευταία χρόνια, τις διακρίσεις που κατέκτησε με τους μαθητές της αλλά και για την προσφορά της στους εκπαιδευτικούς ως Πρεσβευτής eTwinning και Leading Teacher for Greece. Έχει εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία την εκπαιδευτική ρομποτική ως ένα διαδραστικό ψηφιακό μαθησιακό εργαλείο και οι μαθητές απολαμβάνει το μάθημα και το πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Στο κέντρο της παιδαγωγικής της έχει το μαθητή, επιδιώκει να ενεργοποιεί τη φαντασία και να καλλιεργεί αξίες ζωής.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Dubai Cares και το έπαθλο είναι 1.000.000$. Πρόκειται για το Νόμπελ των Εκπαιδευτικών, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν στο εξωτερικό.

Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου στο Παρίσι στο κτίριο της UNESCO όπου θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

v