Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στη Γάζα - πάνω από 500 οι νεκροί και οι τραυματίες

Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στη Γάζα - πάνω από 500 οι νεκροί και οι τραυματίες

Μία τραγωδία που είχε να συμβεί στη Λωρίδα της Γάζας πάνω από 15 χρόνια βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι μετρούν εκατοντάδες νεκρούς από χτύπημα ρουκέτας στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για 200 έως 300 νεκρούς και συνολικά 500 θύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τραυματιών.

Την ίδια ώρα όπως μετέδωσε το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

Οργή και θρήνος μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Σημειώνεται πως τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Γάζα μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου ο οποίος προκάλεσε εκατοντάδες θανάτους και τραυματισμούς. Μόλις ξεκαθάρισε κάπως η εικόνα, εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να ζητούν βοήθεια, να ψάχνουν στα χαλάσματα και να μεταφέρουν τραυματίες.

Ακόμη περισσότερο, πολλοί άρχισαν να μεταφέρουν τα θύματα της επίθεσης, πολλά από τα οποία ήταν παιδιά.

Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα: πρωτοφανής επίθεση

«Η σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli είναι πρωτοφανής στην ιστορία μας. Ενώ έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους και ημέρες, αλλά αυτό που έλαβε χώρα απόψε ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Άμυνας.

Ισραήλ: ο πύραυλος ήταν της Χαμάς

Το Ισραήλ δημοσιεύει βίντεο και υποστηρίζει ότι πύραυλος της Χαμάς αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν αρχικά ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η ισχυρότατη έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Σε ανάρτηση που έγινε αργότερα στον επίσημο λογαριασμό της ισραηλινής κυβέρνησης στο X παρατέθηκε βίντεο που δείχνουν την εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα και - κατά τα φαινόμενα- την πτώση ενός από αυτούς.

Πηγή: protothema.gr

v