Η κόρη μου μόλις ξεκίνησε σχολείο κι έχει πολύ άγχος!

Η κόρη μου μόλις ξεκίνησε σχολείο κι έχει πολύ άγχος!
Ερώτηση:
Η κόρη μου μόλις ξεκίνησε σχολείο και βλέπω ότι έχει άγχος! Πρώτα απ’ όλα, άρχισε να πιπιλάει το χέρι της. Έπειτα, γυρνάει από το σχολείο με πολύ εκνευρισμό. Προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε με πολλές αγκαλιές και συζητήσεις, αλλά τίποτα. Τι να κάνουμε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Η έναρξη του σχολείου είναι μια ιδιαίτερα στρεσογόνα συνθήκη και χρειάζεται χρόνος,  σε κάθε πλευρά, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση σε αυτήν τη νέα φάση.

Τα παιδιά έχουν μεγάλη αγωνία για το πως θα ενταχθούν στο καινούργιο περιβάλλον αλλά κυρίως για το πως θα σχετιστούν καλά με τους συνομιλήκους τους και τους δασκάλους. 

Όση λιγότερη εμπειρία έχουν, τόση περισσότερη αγωνία βιώνουν. Έχει σημασία εάν η κόρη σας τώρα ξεκίνησε παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο. Σε κάθε περίπτωση έχετε να την καταλάβετε και να της δώσετε χρόνο.  Μη βιαστείτε να ξεπεράσετε αυτό το στάδιο. Υπάρχει πιθανότητα κάτι πολύ ουσιαστικό να τη ζορίσει που θα έχει αξία να το ακούσετε. 

Τρυφερά τη φροντίζετε και τη συνοδεύετε σε κάθε βήμα ανοίγματος,  όπως κάνατε ως τώρα! Κρατήστε τις αγκαλιές σας! Είναι πολύτιμες!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v